Foto: Pixell/Goran Kovacic

Poslije nemira tijekom i nakon velikog derbija hrvatskog fudbala između Rijeke i Hajduka (2:3), Policijska uprava primorsko-goranska poslala je saopštenje za javnost.

Prenosimo ga u cijelosti:

”U nedjelju, 21. studenoga na stadionu na Rujevici u Rijeci odigrana je nogometna utakmica između HNK „Rijeka“ i HNK „Hajduk“ iz Splita. Utakmici je nazočilo oko 6.570 gledatelja, između kojih je bilo 1000 navijača domaće momčadi i 359 osoba navijača gostujuće nogometne ekipe.

Za vrijeme i nakon završetka nogometne utakmice radi neovlaštenog ulaska u natjecateljski prostor, alkoholiziranosti, paljenja pirotehničkih sredstava i narušavanja javnog reda i mira privedeno je devet osoba. Prema dosad utvrđenom većina od njih se sumnjiči za počinjenje prekršaja iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a dio za počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Za dvojicu navijača koji su neovlašteno ušli u natjecateljski prostor, policija će zatražiti izricanje zaštitne mjere zabrane prisustvovanja sportskim natjecanjima u trajanju dvije godine.

Tijekom ovog događanja ozlijeđene su tri osobe te se nastavlja utvrđivanje okolnosti njihova ozljeđivanja.

Nadalje, u tijeku je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, koji su uhićeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napad na službenu osobu. Također se provodi i istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja koji su oštetili stolice na tribinama i zaštitnu ogradu.”

PODIJELI