Duel10. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Borca prekinuta je osam minuta prije njenog završetka nakon što je grupa domaćih navijača utrčala na teren stadiona Rođeni.

U toku je bio 82. minuti utakmice kada je Vranješ postigao svoj drugi pogodak za vodstvo Borca od 2:0, a dok su gostujući igrači slavili pogodak na teren je utrčalo nekoliko desetina navijača Veleža koji su krenuli u napad na sudiju.

Cijelu utakmicu domaći navijači bili su nezadovoljni suđenjem, a pogotovo odlukom da se ne dosudi penal u prvom poluvremenu nakon starta Zakarića nad Radovićem.

Sumnja se bacila i na vodeći gol Borca budući da je slobodnom udarcu kojeg je realizovao Vranješa prethodio sumnjivo dosuđen prekršaj za goste.

Glavni arbitar Sabrija Topalović se odmah povukao u svlačionicu zajedno sa svojim pomoćnicima, a za njim su vrlo brzo krenuli i igrači obje ekipe te je tako ovaj susret neslavno okončan.

Ekipa Borac je večeras u vodstvo došla golom Vranješa iz slobodnog udarca, a iako je Velež napadao tokom čitavog drugog poluvremena na kraju su primili drugi gol i već tada je utakmica bila odlučena.

PODIJELI