Zbog utakmice Austrija-Srbija u Beču, u kvalifikacijama za SP u fudbalu, Srbin.info i naši čitaoci su bili žrtve prevare: našu redakciju stajalo gubitka ugleda, a naše čitaoce novčanog gubitka.
Naime, u inboksu na Fejsbuku, naša redakcija je 29.08.2017. dobila od strane Slobodana Petkovića poster sa molbom, sledeće sadržine:
Pomaže Bog braćo jel možete da podelite na zidu ovaj poster za braću koja žele da idu u Beč da pomognu našim orlovima u presudnoj utakmici za svetsko prvenstvo u Rusiji.”

Na posteru, pored slike naše fudbalske reprezentacije je i pisalo:

„Orlovi u Beču na vašim krilima. Austrija Srbija 06.10.2017. Polazak 05.10.2017 u večernjim časovima iz Beograda. 06.10.2017. Dolazak u Beč u jutarnjim časovima obilazak centra grada, odlazak na stadion Ernest Hapel. Povratak za Beograd nakon utakmice. 07.10.2017. Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Putovanje obuhvata prevoz turističkim autobusima, kartu za utakmicu (cena karte 32 eura sektor F) međunarodno putno osiguranje, usluge stručnog vodiča. Prijave svakog radnog dana od 09-19č info i rezervacij – 061 6707011.”

Želeći da pomognemo da što više naroda iz Srbije bude prisutno na pomenutoj utakmici, a kako je molba poslata sa javnog fejsbuk profila prave ličnosti, koji je bio prepun fotografija iz ličnog života Slobodana Petkovića, mi smo objavili članak o tome kako može se iz Srbije i Crne Gore otputovati na utakmicu u Beč, u organizaciji pomenute osobe; a da pri tom nismo ni tražili niti smo očekivali bilo kakvu uslugu za to.

Nije to bilo prvi put da nas neko na istovetan način, preko mejla ili Fejsbuka, moli za sličnu uslugu: naprimer, godinama, bez ikakve nadoknade, puštamo objave u kojima pozivamo ljude da posete Kosmet (VIDI: PRAVOSLAVNO HODOČAŠĆE: Aprilska poseta Kosovu i Metohiji i srpskim manastirima ) i hvala bogu na stotine ljudi je na taj način posetilo naše svetinje na Kosmetu.

Međutim, Slobodan Petković, koji je u međuvremenu izbrisao svoj fejsbuk profil i ugasio svoj mobilni telefon, je grubo prevario 16 ljudi, koji su pročitavši naš članak, prijavili se da preko njega odu u Beč, na utakmicu Austrija-Srbija.

Jedan od prevarenih A. M, nam je objasnio na koji način je Slobodan Petrović, uzevši pare za karte, za pomenutu utakmicu, ostavio ove ljude na cedilu u Beču:

„Krenuli smo iz Beograda ka Beču u četvrtak ok22 č. Svratili do Novog Sada da pokupimo još par momaka tako da nas je bilo ukupno 16, iz Crne Gore, Niša, Zrenjanina, Beograda i Novog Sada. Naravno Slobodan je bio sa nama u kombiju. Sve je bilo ok do par kilometra ispred srpsko-mađarske granice kada je rekao da mora izaći da sačeka drugu grupu. Tada smo se dogovorili da se nađemo u Beču kod Katedrale u16 č. Naravno, nas 16 naivnih nas je poverovalo u tu priču.U Beču se nije pojavio Slobodan, tako da smo bez karata krenuli ka stadionu i srećom uspeli smo svi da uđemo na utakmicu. Kupili smo karate na blagajni, tako da je svako od nas puko dodatnih 30e.”
O kakvoj se prevari radi priča i drugi prevareni M.B:

„Tokom puta sve je bilo ekstra. On nas je sve nas omađijo: dizao atmosferu, čašćavao nas pivom, grli se s nama …A kad bi ga pitali za karte onda bi rekao da je sve ok, da se čekamo u 16č. kod Katedrale u Beču – i to je najmanje ponavljao deset puta. Da bi, kod srpsko-mađarske granice, otišao od nas jer je navodno trebalo da sačeka još jednu beogradsko-zemunsku ekipu, Inače, posle smo od vozača saznali, on je autoprevozniku sve uredno platio. Nažalost, kad smo stigli u Beč, na dogovoreno mesto njega nije bilo. Jedanput se javio na telefon, rekao da će nam nadoknaditi štetu, no kasnije više se nije javljao, a sad mu je i isključen mobilni na koji smo ga zvali.”.

Redakcija Srbin.info čim je saznala o kakvoj se prevari radi pokušala je da stupi u kontakt sa Slobodanom Petkovićem, no on je svoj fejsbuk profil postavio nedostupnim, a broj, na koji se javljao preverenim i koji je dao u pozivu za utakmicu je stalno nedostupan.

Zbog svega ovoga se izvinjavamo svima onima koji su bili zbog našeg članka, zajedno s nama, žrtva prevare Slobodana Petkovića; i u slučaju da nameravaju da pokrenu neke krivične radnje protiv Slobodana, redakcija Srbin.info stoji na raspolaganju, da sve što je u njenoj moći pomogne prevarenim srpskim navijačima u naplati štete od pomenute osobe.
KO JE USTVARI SLOBODAN PETKOVIĆ

Pošto se ne javlja na naše pozive Slobodan Petković, redakcija Srbijn.info zajedno sa svojim prevarenim čitaocima je pokušala da otkrije ko je ustvari ovaj čovek.

I guglajući saznali smo da je o njemu pisao Telegraf (VIDI: SLOBODAN PETKOVIĆ, JEDAN OD NAJVEĆIH SRPSKIH KOCKARA: Čar igre važnija od novca, u kazinu sam kockao neprekidno 50 sati!), kao o velikom srpskom kockaru, odnosno da je u emisiji RTS, „Treće oko”, u kojoj se pričalo bolesti zavisnosti – kocanju, gostovao ispred iz SOS centra Srbije za borbu protiv patološkog kockanja – pogledajte u video klipu dole:

Preuzeto sa : Srbin.info

PODIJELI