Pripadnici Policije su uoči jučerašnjeg 165. “večitog” fudbalskog derbija između Partizana i Crvene zvezde u Beogradu privela 72 osobe, uglavnom zbog remećenja javnog reda i mira ili posedovanja pirotehničkih sredstava, nezvanično saznaje TV Pink.

Biro za saradnju s medijima Ministarstva unutrašnjih poslova agenciji Beta nije mogao ni da potvrdi ni da demantuje tu informaciju..

Policijske intervencije su zabeležene na prilazima stadionu Partizana gde se utakmica odigrava, ali i u široj okolini stadiona.

Beogradski mediji su prethodno izvestili da je Interventna jedinica policije presrela na auto-putu, u blizini Studentskog grada na Novom Beogradu, kombi u kom je bilo nekoliko mladića sa obeležjima navijača Partizana, koji su potom bili zadržani i pretreseni.

TV Pink je prenela da je tom prilikom zapravo grupa “zvezdaša” pokušala da presretne vozila suparničkih navijača koja su pristizala u Beograd.

RTS navodi da je policija intervenisala i zbog tuče navijača, koja se prema snimcima objavljenim na društvenim mrežama, dogodila na Južnom bulevaru, na Vračaru.

Još jedan incident je zabeležen i to na istočnoj tribini stadiona u Humskoj, gde je policija privela jednog navijača Partizana i izvela ga.

PODIJELI