Fudbalski savez Srbije pokrenuo je postupak protiv Vojvodine zbog divljačkog ponašanja manje grupe najvatrenijih navijača iz Novog Sada na nedavnom gostovanju u Kruševcu.

Medij Sport klub piše da se incident dogodio tokom subotnjeg meča pod Bagdalom u kome je Napredak savladao Novosađane sa 2:0.

Organima FSS-a dostavljeni su izveštaji delegata i sudija koji su evidentirali napad navijača gostiju na readare i službena lica. Prema tim izveštajima, nekoliko huligana iz Novog Sada najpre je preskočilo ogradu i ušlo u ograđeni deo terena posle vodećeg gola Kruševljana.

Fizički su napali redara i u siledžijskom naletu naneli mu povrede. Oduzeli su čoveku, uredno obeleženom markerom namenjenom redarima, telefon i zadržali nekoliko minuta u posedu. Kasnije su se predomislili i vratili uređaj redaru, ali sa izbrisanim snimcima i fotografijama.

Naime, incident je potrajao nekoliko minuta i tek kad su se strasti smirile, igra je nastavljena. Navijači Vojvodine zadržani su tri i po sata po okončanju utakmice na stadionu u Kruševcu. Identifikovani su i inicijatori i vinovnici incidenta.

Ono što je izvjesno je to da Novosađane čeka teža sankcija, najverovatnije, zabrana organizovanog vođenja navijača na gostovanja. Podsećamo, slična kazna već je izrečena Voždovcu, nakon rasističkih povika pristalica na gostovanju Čukaričkom, kao i Partizanu, posle incidenata u Novom Pazaru.

Ekipi Vojvodine je u sredu izrečena i novčana kazna od 300.000 dinara zbog bakljade navijača na nekoliko utakmica. Podsetimo, organizovane pristalice Vojvodine odavno izražavaju nezadovoljstvo radom aktuelne uprave.

PODIJELI