Kako prenose Grčki mediji, UEFA je vrlo blizu da legalizuje pirotehniku na stadionima za utakmice pod njihovom organizacijom. Sprovođenje te odluke moglo bi početi u narednih mjesec dana.

Na posljednjem seminaru održanom u Minhenu još 2017. godine, UEFA je rekla da se ne može obezbjediti sigurna upotreba pirotehnike na fudbalskim utakmicama, ali napokon stvari se sada mijenjaju. Ovom novom odlukom neće biti velikih kazni za klubove i navijače, a mogli bismo vidjeti još više sjajnih bakljada.

Kroz prošlost su mnogi klubovi zbog pirotehnike dobijali ogromne kazne, od novčanih kazni do utakmica bez publike… Sve se to može promijeniti i ovo su mnogo pozitivne vijesti za sve ultrase, pogotovo za one čiji klubovi igraju Uefina takmičenja.

Sinoć kada je Ajax igrao protiv Dortmunda u Amsterdamu, vidjeli smo nevjerovatnu atmosferu praćenu pirotehnikom i ta utakmica je uzeta za primjer. Naime, UEFA više pirotehničke performanse neće smatrati štetnim. U sljedećih nekoliko dana očekuje se zvanično oglašavanje Uefe po ovom pitanju.

PODIJELI