Prema nadolazećim izveštajima, situacija sa koronavirusom u Srbiji je nepovoljna, broj zaraženih je porastao, a pik novog talasa pandemije se tek očekuje narednih dana. Zbog toga je zakazana nova sednica Kriznog štaba.

Ove odluke se neće svideti svim ljubiteljima sporta, a tek navijačima. Sada je skoro sigurno da će broj osoba na većim manifestacijama spustiti sa 500 koliko je sada dozvoljeno. Takođe, biće uvedeni COVID propusnice kao u Evropi. COVID propusnica sadrži podatke da li je osoba vakcinisana, da li je preležala koronu ili ima negativan test.

Samo sa takvom potvrdom može da se ide na velika okupljanja, proslave, u restorane i kafiće, na sportske stadione. Uvođenje propusnica najavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek. Sad ostaje da se vidi kako će to da funkcioniše, pre svega u fudbalu, jer su Crvena zvezda i Partizan krenuli sa prodajom paketa ulaznica za mečeve Lige Evrope.

Pre svega ako se donese odluka da se smanji broj gledalaca na trbinama, a takođe i kako će to da funkcioniše sa COVID propusnicama

PODIJELI