Bojan Majic

Navijači Rada pod istragom zbog ubistva Bojana Majića u vozu Beograd – Bar. Majić ubijen nožem, njegov prijatelj Ognjen Nikolić lakše povređen. Krenuli na utakmicu Zeta – Voždovac, pa na more.

 

PRIVOĐENjEM članova “junajted forsa”, navijača beogradskog Rada, operativci SUP Beograd pokušavaju da otkriju ko je iz ove grupe u četrvtak oko 22.30, u vozu napao simpatizere Voždovca i ubio Bojana Majića (28), a lakše ranio njegovog vršnjaka Ognjena Nikolića. Do sada, policija nije uspela da dođe do ubice sa nožem.
Navijači Voždovca bili su u vozu Beograd – Bar, jer su nameravali da prisustvuju utakmici između njihovog kluba i Zete iz Golubovaca. Na peronu u Rakovici, u Ulici patrijarha Dimitrija bb, sukobili su se sa Radovim navijačima skinhedsima koji su ih čekali na železničkoj stanici.

Posle kratkog prepirke, “junajted fors” su ušli u vagon gde je bilo nekoliko navijača koji imaju naziv “invalidi”. Radovci su ušli u kupe u kojem je bio Majić i Nikolić. U tuči, jedan skinheds je izvukao nož i nasrnuo na Majića.
Mladića je uboden u vrat i rame. Sečivo mu je zabodeno u leđa.
Kada su okrvavljeni mladići bili na podu vagona, simpatizeri Rada sa navijačkim obeležjima, povukli su ručnu kočnicu. Voz je stao nedaleko od stanice u Lazarevcu. Tu su skinhedsi iskočili iz voza i pobegli.
Povređeni Beograđani Majić i Nikolić kolima hitne pomoći prebačeni su Urgentni centar. Ali, na putu za beogradsku bolnicu Majić je preminuo.
Roditelji i prijatelji Bojana Majića ne veruju da su njih dvojica krenula na utakmicu između Zete i Voždovca. Znaju samo da su planirali da vozom idu na more, gde je Bojana čekala devojka.
– Bojan je voleo fudbalski klub Voždovac. Živeo je za njega. Eto, izgleda da je za njega i umro – priča Majićeva sestra Aleksandra.
U kući Majića u Dobanovcima, posle tragične vesti o smrti Bojana, okupili su se prijatelji i rođaci.
Bojanova majka Vera ne može da poveruju da sina više nema. Sedi na krevetu, skrštenih ruku na stomaku, plače.
– Znam da je sa četiri prijatelja i drugaricom krenuo letovanje u Crnu Goru – tiho objašnjava Bojanov otac Dragomir. – Nisu nosili nikakva obeležja Voždovca. Napali su ih iz čista mira. To je strašno! Moje dete nije ništa krivo!
Majićeve kolege sa “Pinka”, u dvorištu porodičnog doma u Dobanovcima, tvrde da u Rakovici nije izbio navijački obračun, jer Bojan (ponekad bi navijao i za Crvenu zvezdu) nikada nije bio huligan i da je uvek mirno posmatrao utakmice. Posredi je bilo nešto drugo.
– Oni su ološ koji bi trebalo da odgovara – upozoravaju iz Bojanovog doma, koji je u žalosti.

DOMAĆIN STUDIJA
BOJAN Majić, koji je u poslednje vreme živeo u svom stanu u Zaplanjskoj ulici 61 na Voždovcu, tri godine radi na televiziji “Pink”. Prvo je radio kao magacioner na izdavanju ENG opreme. Potom je otišao u vojsku, vratio se i dobio radno mesto domaćin studija. Njegov posao je bio da se stara da sva tehnika u studiju besprekorno funkcioniše.

ZAVRŠIO SMENU
KOBNOG dana, pre nego što je krenuo na voz za Podgoricu, završio je smenu tokom koje je u studiju u Košutnjaku radio kviz “Pravo lice”. Od petka, zvanično bi se vodio da je na godišnjem odmoru.

Stadion Vozdovca sada nosi ime po prerano nastradalom navijacu ovog beogradskog kluba Bojanu Majicu.