Tačno prije 16. godina se dogodio sukob navijača Ultrasa i Grobara na utakmici ” Pod Bijelim Brijegom ” u Mostaru. Partizan je tog dana gostovao u Mostaru i slavio sa jubilarnih 6:1, utakmica ne samo što je ostala upamćena po visokoj pobjedi crno – belih, sukob na tribini je dodatno ostavio sjećanje na ovu utakmicu!

Susret je bio u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope , na kojem je tim iz Beograda lagano ” protutnjao ” Mostarom.

Sve je počelo kada su domaći ultrasi kamenovali autobuse u kojima su bili Grobari na ulasku u Mostar, na šta su im gosti uzvratili na isti način. Žestoki sukobi su počeli tek na tribinama stadiona Pod Bijelim Brijegom, negdje oko 900 navijača iz Beograda se nalazilo na tribinama stadiona u Mostaru , kada su krenuli sa bacanjem pirotehničkih sredstava prema domaćim navijačima, domaća publika nije ostala dužna pa je počela uzvraćati bacanjem kamenica.

Mostarska policija je uspjela da zaustavi medjusobne obračune na stadionu, da bi u tom neredu, 27 policajaca zadobilo povrede. Povrijedeno je 36 osoba na stadionu , od spomenutog broja teže povrede su zadobili jedan policajac i jedan navijač Partizana , koji je ostao bez tri prsta. Epilog navijačkog sukoba su razbijene arkade, polomljene šake, oči nadražene suzavcima, te uhapšeni navijači..

Pogledajte video ispod , dolazak Grobara u Mostar!

PODIJELI