Juce je u Splitskom sudu okoncan slucaj napada Torcida na petoricu pripadnika BBB koji se dogodio prosle godine po zavrsetku kup utakmice Hajduk-Dinamo.

Trojica navijaca Hajduka osudjena su na uslovne kazne jer su navijaci Dinama odbili da kazu ko ih je tacno napao, jer se to kako navode protivi navijackim kodeksima. Za krivicno delo napada i nasilnickog ponasanja kazna je do 3 godine zatvora.

Optužnica ODO-a teretila ih je da su “zajednički i dogovorno s više za sada nepoznatih osoba 16. ožujka 2016. oko 21.30 sati na autocesti A1, krećući se u tri vozila, marke BMW, ford transit i fiat punto, iz smjera mjesta Bisko prema Dubrovniku, presreli osobno vozilo škodu fabiju, znajući da se u njemu nalazi veći broj pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys koji su se vraćali s kup-utakmice Hajduk – Dinamo održane istog dana u Splitu”.

U presudi se navodi da su mladići zajedno s drugim osobama izišli iz svojih vozila i došli do škode koja se zaustavila na naplatnim kućicama radi plaćanja cestarine. Prvo su kroz otvoreni prozor više puta šakom po glavi i tijelu udarili A.B., a onda su iz automobila izvukli M.B. te su ga izudarali po glavi i tijelu šakama, nogama, palicama i kabelima.

Udarali su po vozilu razbivši, među ostalim, prednje vjetrobransko staklo, a M.B. se u jednom trenutku uspio istrgnuti i uskočiti natrag u vozilo, te je vozač A.B. stisnuo gas pa su uspjeli pobjeći vrativši se kroz zatvorenu rampu natrag na autocestu.

 

 

Navijač kojeg su napadači izvukli iz vozila i pretukli rekao je da je tijekom vožnje na autocesti prema Zagvozdu vidio više vozila koja su ih pratila, ali da ih ta vozila nisu izgurala s autoceste niti su ih ometala u sigurnoj vožnji.

Istaknuo je da su se zaustavili dolaskom do naplatnih kućica u Zagvozdu, te da je više osoba izišlo iz vozila koja su ih slijedila i fizički ih napalo udarajući po vozilu raznim predmetima, kao i rukama i nogama.

– Mene je netko izvukao iz vozila i dobio sam više udaraca, zbog čega sam pao u nesvijest i više se ničega ne sjećam. Ne želim nikoga teretiti zbog napada, ali žao mi je što je to napravljeno mimo nepisanog navijačkog kodeksa i žao mi je što je oštećeno vozilo koje smo unajmili – pomirljiv je bio M.B.

Njegov prijatelj, vozač A.B., nije htio dati iskaz o napadu i nije želio odgovarati na pitanja.

Četvrti BBB-ovac J.R. objasnio je da je bio umoran pa je prespavao dio puta do naplatnih kućica na izlazu Zagvozd, a kad se probudio, nešto se događalo, ali se ne može sjetiti što, ali smatra da se ništa važno nije dogodio niti postavlja imovinsko-pravni zahtjev.

I peti je navijač zagrebačkog kluba slično svjedočio, rekavši da se samo sjeća da je puklo jedno od stakala na vozilu te da se jako prestrašio i zatvorio oči, pa se ne sjeća ničega do dolaska policija. Nije želio postaviti imovinsko-pravni zahtjev jer se, kazao je, ništa posebno nije dogodilo.

PODIJELI