PHOTO: Getty, EuroFootbal

Fudbaleri AEK-a su u utakmici drugog kola skupine B Europa lige pred svojim navijačima u Ateni odigrali 1:1 s Ajaxom. Grčki navijači su na OPAP Areni istaknuli transparent na kojem je pisalo “Kosovo je Albanija”, što je izazvalo pravi skandal i podignulo dosta bure na cijelom Balkanu.

AEK je objavio priopćenje o transparentu: “AEK izražava gađenje i nedvosmisleno osuđuje pojavljivanje transparenta ekstremno nacionalističkog sadržaja na našem stadionu, pa bilo to i na nekoliko sekundi, što nema nikakve veze s poviješću našeg kluba i s onim za što se zalaže.

Što se tiče ovog konkretnog incidenta, pokrećemo akciju kako bismo pronašli odgovorne osobe za ovaj prizor koji je, ponavljamo, opravdano uznemirio naše navijače, koji su se od toga ogradili. Pronaći ćemo odgovorne i zabraniti im ulazak na stadion.”

Grčki mediji su objavili da su identificirane dvije osobe koje su na stadion unijele sporni transparent i da će im biti zauvijek zabranjen pristup stadionu AEK-a. Klub je dvojicu osumnjičenih uz pomoć policije identificirao pomoću sigurnosnih kamera na stadionu.