Danas je uhapšeno 12 osoba u akciji kodnog naziva “VAR” koju je provela SIPA(State Investigation and Protection Agency) u Bosni i Hercegovini.

Naime, radi se o namještanju utakmica u Prvoj ligi FBiH, a N1 saznaje da su pretresi vršeni u Novom Travniku, Šamcu, Orašju… Među uhapšenima sudije, delegati, te predsjednik NS Federacije BiH Irfan Durić…

Imena svih uhapšenih: Ilija Živković, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko, Fuad Zahirović, Marko Brezović, Mario Grgić i Anto Kobaš.

Oglasio i Nogometni savez BiH.

“Snažno smo opredjeljeni i spremni pružiti svaku vrstu podrške i pomoći nadležnim državnim institucijama, kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo, kako bi one što uspješnije radile na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu fudbalskih organa i tijela.

Bez obzira na to što prve informacije govore da se radi o aktivnostima na nivou entiteta, koji statutarno i organizacijski imaju potpunu autonomiju u svome radu, ovom prilikom moramo istaći da je u ovom trenutku nanesena nemjerljiva šteta kompletnom fudbalu u Bosni i Hercegovini”, stoji na stranici Saveza.

PODIJELI