Foto: Marko Todorovic, Instagram/ballist.morina
Foto: Marko Todorovic, Instagram/ballist.morina

Albanac Ismail Morina kaže da se kaje samo zbog toga što se popeo na crkvu, ali da za sve ostalo oseća samo ponos.

Albanski huligan koji je pustio dron na utakmici Srbije i Albanije na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine dao je intervju u knjizi u okviru serijala o navijačima, koji je prenet u magazinu Nedeljnik.

Kako kaže, pokajao samo zbog toga što se popeo na crkvu, jer je time uvredio Srbe vernike, ali da ne oseća grižu savesti zbog toga što je dron sa spornom zastavom tzv. Velike Albanije leteo iznad Humske tokom meča visokog rizika.

“Kažu da sam uvredio njihovu zastavu. Njihovu veru. Nisam. Samo sam pokazao istoriju. Naše zastave” – rekao je Morina, koji je usput “samo tražio oproštaj jer se popeo na srpsku crkvu”.

“Žalim zbog jedne jedine stvari. Što sam se popeo na crkvu. Ako su se Srbi vernici uvredili zbog toga, žao mi je. Tražim Oproštaj. Tražim oproštaj što sam se peo na crkvu. A ostalo? Osećam samo ponos. Sve je bilo moja ideja. I moja sposobnost. I moja glupost. Ali sve je bilo moje.”

Kreator teksta o Morini piše i da je on tokom perioda provedenog u zatvoru u Dubrovniku naučio da priča srpsko-hrvatski jezik, kao i da čita ćirilicu. Upravo u tom periodu bile su velike tenzije na Kosovu kada je u pitanju status južne srpske pokrajine, a Morina je smatrao da će izbiti kratak rat.

“Mislim da će izbiti kratki rat. Ne znam ko će više profitiratirati od ovoga. Vučić ne može da pizna Kosovo. Teška situacija “- osvrnuo se albanski huligan na ovu temu.

Takođe dao je i mišljenje o srpskoj navijačkoj sceni, kojoj se divi Evropa.

“Ostatak Evrope vidi scenu koja je brojna, dobro organizovana i ima toliko moćne entitete da oni i dalje postoje onako kako u Evropi to više nije moguće. Oni su poštovani i njih se plaše. Ali kao i sve u Srbiji, i tu ima mnogo slojeva. Mogao sam da živim u Beogradu stotinu godina i da ne saznam celu istinu.”

Video o tome kako je Morina prokrijumčario zastavu u Humskoj:

Kompletan događaj:

PODIJELI