Klub Navijača Armada predstavio je javnosti ideju kako oživjeti stadion na Kantridi, koji polako propada nakon preseljenja Rijeke na Rujevicu.

Rijeka je povijesni naslov prvaka prošle godine osvojila i proslavila na Rujevici, svom drugom domu, koji je trebao biti privremeno rješenje do izgradnje novog stadiona na Kantridi. No, taj projekt je još uvijek u početnoj fazi i, dok Armada često zaziva povratak na staro mjesto, kultni stadion čeka bolje dane.

Armada je održala presicu u svojim prostorijama i predstavila ideju kako oživjeti stadion, a s tom su inicijativom već upoznali vodstvo NK Rijeka, koje je zainteresirano za projekt.

“Svjesni smo koji je financijski kapacitet potreban za izgradnju novog stadiona na Kantridi, to se neće dogoditi preko noći. Zato nam je prvotna želja da Rijeka odigra barem jednu utakmicu ispod naših stijena. Znamo da to ne može biti nijedna europska niti prvenstvena utakmica, no sigurni smo da je moguće organizirati jednu pripremnu utakmicu uoči početka iduće sezone. To ne bi bila obična pripremna utakmica. Želimo da ima humanitarni karakter i da punim tribinama vratimo duh našem jedinom domu”, rekao je tajnik Armade Denis Povh.

“Bio bi to cjelodnevni projekt, razmišljamo o organizaciji izložbe i javne tribine, da vidimo što se može napraviti s Kantridom. Najgora je opcija da stoji prazna. I trenutna Kantrida je bolja od većine travnjaka u našem nogometu”, dodao je Povh.

(index.hr)

PODIJELI