Navijačka grupa “Armada” je 33. rođendan proslavila na stadionu koji smatraju svojim i domom kluba za kojeg navija.

Armada je osnovana 9. svibnja 1987. godine, na dan odigravanja finalne utakmice Kupa Jugoslavije između Rijeke i Hajduka. Taj se dvoboj igrao u Beogradu, a novoformirana Armada na utakmici je navijala za Rijeku zajedno s Delijama, navijačima Crvene zvezde, što je između ostalog dovelo i do stvaranja žestokog rivalstva s Torcidom.

Danas je Armada navršila 33 godine svog postojanja, a kako zbog pandemije koronavirusa nema HNL-a, nisu imali priliku proslaviti rođendan na nekoj od utakmica pa su to učinili na Rijekinom bivšem stadionu Kantridi.

Okupilo se nekoliko stotina najvjernijih pripadnika Armade i upriličili su bakljadu tako što su zasvijetlila i slova na zapadnoj tribini Kantride koja tvore natpis Armada, poslije čega se preko cijelog terena od baklji mogao vidjeti broj 1987 koji predstavlja godinu osnutka Rijekine navijačke skupine.

Nije slučajnost to što su Riječani za mjesto proslave rođendana izabrali Kantridu. Ovaj legendarni sad već bivši stadion Rijeke Armada nikad nije preboljela.

Kad je vlasnik riječkog prvoligaša Damir Mišković najavio selidbu s Kantride na Rujevicu kao privremeno rješenje koje će biti na snazi dok na Kantridi ne niknu novi stadion, hotel i još štošta, Armada je bila protiv takvog scenarija, a dio njihovih pripadnika upozoravao je kako se ne radi o privremenom već o trajnom premještanju NK Rijeke na Rujevicu.

Proteklih nekoliko godina pokazuje nam da je i bilo tako – NK Rijeka se već dobrano udomaćila na Rujevici, na Kantridi nema nikakvih radova ni strojeva i tamo se nogomet spominje jedino u kontekstu mogućeg ulaska Orijenta u Prvu HNL koji bi onda podno stijena bio domaćin u najvišem rangu…

PODIJELI