Mnogo bure se diglo u hrvatskoj javnosti, pogotovo među hrvatskim navijačkim grupama nakon što su donijeti ozbiljni koraci ka legalizovanju usvajanja djece za istospolne brakove (brakove LGTB populacije).

Nakon što je Upravni sud krajem Aprila presudio u slučaju zahtjeva za posvajanjem djece koji su podnijeli životni partneri Mladen Kožić i Ivo Šegota, odlučio da istospolni brakovi mogu postati usvojitelji. U slučaju pristupa posvojenju životnih partnera Mladena Kožića i Ive Šegote Upravni sud je donio odluku da oni punim pravom mogu biti posvojitelji. Sud je presudio da ne smije biti diskriminacije.

Predsdjenik Udruge Dugine obitelji Daniel Martinović rekao je da je ovo je veliki trenutak za LGBT zajednicu u Hrvatskoj.

“Svi gay i lezbijski partneri mogu bez straha pristupiti procjeni i, ako žele, mogu postati posvojitelji. Oni kada dođu u Centar za socijalnu skrb, ne smiju biti diskriminirani zbog svoje seksualne orijentacije ili rodnog identiteta”, naveo je Martinović.

Ovo je izazvalo dosta negativnih reakcija, a sinoć su članovi Armade zapalili zastavu LGTB populacije i poslali svima poruku šta misle o ovim posupcima suda i svega što se dešava u Hrvatskoj zadnjih dana što se tiče LGTB-a.

PODIJELI