PHOTO: Youtube/Screenshot

Navijači Dinama Bad Blue Boys, nakon incidenta sa vukovarskom policijom i hapšenja njihovih članova oglasili su se prije 2 dana na svojoj zvaničnoj facebook stranici:

“Želimo još jednom skrenuti pozornost na “specijalni” tretman dijela PU vukovarsko-srijemske prema našim pripadnicima s područja Vukovara i OPET upozoriti na redovno, učestalo kršenje policijskih ovlasti u postupanju prema Bad Blue Boysima.

Nakon što je pokušao prebiti navijača u prostorijama policijske postaje u Vukovaru, policijski inspektor, inače simpatizer jednog kluba iz susjedne zemlje, kazneno je prijavio dvojicu naših pripadnika za napad na službenu osobu. Nije prvi put da se na ovakve načine liječe kompleksi prema našoj braći iz Vukovara, ali sve ima svoje granice.

Zbog događaja koji su odraz vukovarske svakodnevice, prisiljeni smo na svaki mogući način zaštititi naše pripadnike od ovakvog “provođenja zakona” i maltretiranja vukovarskih navijača od strane pojedinih djelatnika vukovarske policije.

BAD BLUE BOYS ZAGREB”

Nakon saopštenja za javnost, sinoć su priredili pyro show ispred zatvora u Osijeku kako bi poručili svojoj braći sa tribine da nisu sami.