UEFA je odlučila da radi sigurnosti u narednom krugu kvalifikacija, zabrani gostovanje Bad Blue Boysima u Grčku. Zanimljivo da će se samo u 2 dana igrati u Grčkoj dvije vatrene utakmice , uz prisustvo navijača koji su poznati po neredima.

Predstavnik grčke ” Panathinaikos” je u prvom meču kvalifikacija za Ligu Prvaka u gostima slavio kod ” Dnipro-1” sa 3:1 i tako lagano se osigurao jednom nogom u sljedeći krug , gdje ih očekuje francuski ” Marsej”.

Sa druge strane, predstavnik hrvatske ” Dinamo ” je u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu Prvaka , savladao Astanu sa 4:0, i lagano zakoračio u sljedeći krug, gdje ih očekuje predstavnik grčke ” AEK “.

UEFA je upućena u situaciju da bi se u Grčkoj u samo dva dana , moglo dogoditi dosta sukoba , zbog pomenutih utakmica. Najvjerovatnija odluka će biti ozvaničena da navijačima Dinama i Marseja neće biti dozvoljeno gostovanje u Grčku.

Svima je poznato, prijateljstvo navijača ” Aeka i Marseja “, te ” Panathinaikosa i Dinama “, gdje bi moglo doći do velikih nereda. Iz grčke javljaju da će UEFA ubrzo ozvaničiti ovu zabranu!