Kako je nastala ideja da se formira grupa “Banda Noantri”?
U januaru 2000.godine nekolicina nasih pripadnika je odlucila da napravi ovu grupu i da se smesti na jednom preciznom delu “Curve Nord”, a to je. dole desno, gde je nekada bio okacen transparent “ULTRAS”. Nasa zamisao je da budemo uvek u prvom redu i nije bilo tesko dobiti saglasnost ostatka tribina.

 

Da li je grupa politicki aktivna?
Nebeskoplava tribina bez sumnje ima svoj politcki identitet, ali u nasoj grupi niko se aktivno ne bavi politikom.

Ajmo sad malo o istoriji Lacijeve tribine…vi ste mlada grupa, ali se verovatno secate kada su na vasoj tribini bili Eagles Supportersi i ako bi mogli uporedite nam njihov rad sa vasim…
Razlika je ogromna. Od 1987., godine nastanka IRRIDUCIBILI, do danas situacija je drasticno poboljsana. Stara tribina je vis bila folkloristicna, a danasnja ima svoj precizan stil i identitet.

Koje su akcije koje su vas okaralterisale i kojima se ponosite?
Nikako ne mozemo zaboraviti incidente sa navijacima Napolija prosle godine u Rimu.
Prema njima postoji velika mrznja i nemamo nimalo respekta posle onoga sto se desilo kad je preminuo Cupido, navijac Lacija koji je izgubio zivot prilikom pljacke jedne banke, kome su Napoletani posvetili parolu:”Ultras lazio…Ultima Banca”-“Ultras lacio…Poslednja Banka”.
Prosle godine u domacem okrsaju sa Napolijem mi iz BANDE smo ih napali u ulici kod Obeliska i potisnuli smo ih cak do mosta na reci Tevere.
Takodje rado se secamo napada na Atalantine ispod Severne tribine. Za razliku od Napoletana prema Atalantinima imamo veliko postovanje zato sto su oni izasli iz autobusa i mozemo reci da samo sa njima smo imali lealan i fer okrsaj.

Da nam ispricate desavanja u Milanu?
Sve je nastalo neodigranom utakmicom zbog magle. U nasem sektoru je ostalo desetak klinaca koji su kasnili sa izlazenjem, a Milanisti su iskoristili sansu i napali ih. Naravno, mi smo taj dogadjaj dobro upamtili i nekoliko dana kasnije, tacnije u cetvrtak, jedan od nas, sa zastavom u rukama, ubedio nas je da krenemo putem Milana. Bilo nas je ukupno 25, 11 iz BANDE, i ideja je bila da taksijem dodjemo do samog ulaza tribine Milanista. Medjutim, neko je obavestio organe rade i sve su nas pohapsili. Sad ocekujemo velike kazne (diffide)…

Po tvom opisu mogli bi vas definisati kao “Ekstremnu grupu”…
Necemo sebe definisati kao najjace ili najbrutalnije navijace, ali tvrdim da smo jedna od nekoliko preostalih grupa koja se jos uvek krece i ne obazire na zakon 377/01 (zakon o navijacima iz 2001.) Nemamo salove, jakne, ne pravimo materijal i ne zanima nas merchandising iako imamo maksimalan respekt prema momcima koji to rade na nasoj tribini, jer su tako obezbdili zaposlenje mnogima i smakli ih sa ulice…

Kakva je bliza buducnost grupe?
Ako sve nas kazne zabranom ulaska na stadion, ni nas transparent se nece pojavljivati, ali ne nameravamo da rasformiramo grupu, jer kada nam budu istekle kazne opet cemo se svi vratiti na tribinu.

Na netu se je pojavila vest o ukradenoj zastavi od strane navijaca Piacenze…
Ukradena zastava? Slika govori vise od hiljadu reci, zastava je u sigurnim rukama…ali pozivamo sve da pokusaju ponovo…