Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Ekipa Dinama u petak u 31. kolu HNL-a od 18 sati protiv Istre na Maksimiru igra važnu utakmicu u napetoj borbi za naslov. Ipak, na njoj neće imati podršku navijačke skupine koja prati Dinamo. BBB su objavili zašto. Njihovo priopćenje zašto će bojkotirati tu utakmicu prenosimo u cijelosti:

“S obzirom na to da Dinamo svoju sljedeću utakmicu protiv Istre igra na Veliki petak, dan koji kršćani diljem svijeta provode u postu i prisjećanju na muku i smrt Isusovu, obavještavamo sve da na toj utakmici neće biti organiziranog navijanja s naše sjeverne tribine.

Tako smo odlučili svaki puta zadnjih nekoliko sezona kada bi utakmica padala na Veliki petak, a tako će biti i ubuduće, nastavi li savez s ovom praksom.

Ovakav sramotan odnos HNS-a prema navijačima traje i traje, ali ne samo zahvaljujući odgovornima u savezu već i samim predstavnicima klubova u ligi kao i mnogim drugim sudionicima lige. Skrećemo pozornost na činjenicu da će se ovoga tjedna, primjerice, sve utakmice Hrvatske malonogometne lige, a koja je u nadležnosti istog tog HNS-a – odigrati u četvrtak. Zašto?

Zahvaljujući zahtjevu klubova 1. HMNL koji su zatražili da se inicijalno zakazani termin cijelog kola s petka pomjeri 24 sata ranije. Znači – može se i nije sve samo do HNS-a. Nismo do sada primijetili da je ijedan klub barem deklarativno protestirao protiv ovakvog termina, a kamoli nešto više od toga.

Svjesni smo da dio javnosti ne shvaća i ne podržava našu odluku i da će se radije kritizirati ovaj potez, nego odluka cijelog niza odgovornih pojedinaca u HNS-u, klubovima te ostalih… Ali to nas ne zanima. Ne zanimaju nas ni cinični komentari kao niti fraze o navijačima koji rade to što rade, a nazivaju se vjernicima.

Bad Blue Boysi nisu samo dekor na nogometnim stadionima već grupa ima svoja uvjerenja i principe koje živi i brani onako kako zna i može. Apeliramo ponovno na HNS i klubove da prestanu sa zakazivanjem termina utakmica na Veliki petak.”

PODIJELI