Točno prije deset godina BBB-i su predali peticiju “Vratimo Dinamo dinamovcima” gradonačelniku Milanu Bandiću, što je bio jedan od prvih koordiniranih zahtjeva za raspisivanjem demokratskih izbora u klubu.

BBB u Lisabonu | Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Povodom toga su u svojem najnovijem priopćenju još jednom ustvrdili kako je njihov stav poznat.

Iako kruže priče o kuloarima, o novim strujama koje su spremne preuzeti klub iz Maksimira, za BBB kompromisa nema i u obzir dolaze samo izbori na kojima će pravo glasa imati svi punoljetni članovi Kluba. Vrijeme je, kažu, da o Dinamu konačno odlučuju dinamovci, a ne ljudi sumnjivih i sitnih interesa.

Priopćenje BBB prenosimo u cijelosti.

“Prije točno deset godina BBB su tadašnjem (i sadašnjem) gradonačelniku na ruke predali peticiju naziva ‘VRATIMO DINAMO DINAMOVCIMA’ s 18.000 potpisa navijača koji su tražili odlazak tada (a de facto i danas) aktualnog rukovodstva NK Dinamo.

On je tu peticiju i sve potpise na kraju bacio u smeće, a godine sudskih procesa i svih gadosti koje su u njima isplivale na površinu objašnjavaju i zašto.

U ljeto 2010. BBB proglašavaju bojkot pokušavajući skrenuti pozornost uspavanih i komotnih dinamovaca kao i ostatka javnosti na sustavno uništavanje klupskog identiteta u prvom redu, kao i podređivanje klupskih interesa jednom čovjeku i njegovoj obitelji.

Tada se ‘uništavanje klupskog identiteta’ činilo nečim apstraktnim, izmišljenim dok se klub iz dana u dan udaljavao od svojih navijača i od vrijednosti koje su ga učinile toliko velikim, prepoznatljivim, omiljenim… danas uz sve probleme, gorući problem i sramota kluba je loša posjeta kada se ugase svjetla europskih natjecanja.

“Ne ‘ulica’, ne menadžeri i ne Bad Blue Boysi”

S vremenom se nezadovoljstvo artikuliralo u svijest o tome da utjecaj i snaga desetaka tisuća Dinamovih članova moraju biti presudni u kontroli i izboru vodstva kluba, a ne da se uprave mijenjaju ovisno o moći određenih političkih i mafijaških struktura.

PODIJELI