Samo dan poslije zadnjeg priopćenja BBB u kojem su žestoko prozvali Mirka Barišića da je pogazio svoju riječ, Boysi su ponovo na svojim kanalima objavili prijedlog nacrta novog statuta kluba. Podsjetimo, on je usvojen kao jednoglasni zaključak radne skupine koju je oformio sam Barišić.

U dokumentu se jasno vidi i njegov potpis na spomenutom dokumentu, no predsjednik hrvatskog prvaka se predomislio. Najprije je odgodio Skupštinu, a onda je na sastanku s predstavnicima Grada, navijača i Upravom Dinama jasno poručio da spomenuti statut neće staviti na izglasavanje na narednoj skupštini.

“Kao što smo i najavili, svim članovima Dinama i članovima Skupštine kluba na uvid objavljujemo prijedlog Statuta i Pravilnik o izborima koje je izradila za to zadužena radna skupina i predala Predsjedniku kluba. Ponavljamo, ovaj je prijedlog jednoglasno podržalo svih osam članova radne skupine”, stoji u priopćenju Boysa koji su objavili dokumente koje prilažemo u tekst.

U odnosu na stari Statut, novi se najviše razlikuje po tome kako se biraju članovi klupskih tijela. Skupština bi imala 60 članova od čega bi 28 birali članovi na neposrednim izborima, isto toliko bi ih imenovao Izvršni odbor na temelju kandidatura, najveći sponzori bi imali tri mjesta u Skupštini, a predstavnik Grada Zagreba jedno.

Iz Skupštine potječe legitimitet i ostalih klupskih tijela i Dinamo više ne bi bio hermetički zatvoren, dok bi navijači imali dovoljno mehanizama da spriječe da ga pojedinci u potpunosti privatiziraju. Važna odredba je i ona da bi Uprava za svaki posao veći od tri milijuna eura trebala odobrenje Izvršnog odbora.

GNK Statut prijedlog by Index.hr

Pravilnik o Izborima u GNK … by Index.hr

PODIJELI