Navijačka skupina zagrebačkog Dinama Bad Blue Boys, prije tri dana objavila je poziv na javnu tribinu koja će se održati idući tjedan.

Tema tribine je najavljeni novi zakon o navijačima. Odredbe tog zakona poprilično su rigorozne i daju policiji još veće ovlasti u postupanju na sportskim natjecanjima. Neke implikacije zakona su prilično sulude, poput one da će se uobičajeni svakodnevni rekviziti poput kape ili šala moći smatrati sredstvom za prikrivanje identiteta i moguće je zabraniti njihovo unošenje na tribinu.

Bad Blue Boysi su “šalijadom” protiv Šahtara poslali jasnu poruku kako se radi o bitnom navijačkom pitanju, a sada su organizirali i javnu tribinu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Klub navijača Dinama Bad Blue Boys organizira javnu tribinu pod nazivom “4. IZMJENE ZAKONA O SPRJEČAVANJU NEREDA NA ŠPORTSKIM NATJECANJIMA – PRO ET CONTRA”.

Javna tribina će se održati dana 21. studenog 2019. godine s početkom u 18.00 sati u prostoriji “Tribina grada Zagreba” na adresi Kaptol 27, 10 000 Zagreb.

Teme za raspravu na javnoj tribini su nove predložene izmjene i dopune ZSNŠN-a, njihova pravna valjanost, društveni kontekst nastajanja i posljedice te prijedlozi za poboljšanje istih.

Glavni nositelji rasprave:

  1. doc. dr. sc. Aleksandar Maršavelski, Katedra za kazneno pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu
  2. doc. dr. sc. Marin Bonačić, Katedra za kazneno procesno pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu
  3. dipl. iur. Davorin Karačić, Klub navijača Dinama Bad Blue Boys

Zakone ne razumiju tri vrste ljudi: oni koji ih donose, oni koji ih provode i oni koji ispaštaju ukoliko ih prekrše! (George Savile)”

PODIJELI