PHOTO: Igor Kralj/PIXSELL

BBB su se jutro nakon sinošnje dramatične pobjede u Osijeku na svojim kanalima oglasili povodom nedavnih zbivanja u klubu vezano uz novi statut kojeg je predsjednik Mirko Barišić obećao, a onda se naglo predomislio. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Kada smo, preko sedmorice povjerenika, pristali sudjelovati na Skupštini (ne)održanoj u ožujku, učinili smo to zbog obećanja da će klub u narednih nekoliko mjeseci biti privremeno povjeren prijelaznoj Upravi do donošenja novog Statuta i kasnijeg izbora nove Uprave. U našem svijetu, kada se da riječ, to vrijedi više od bilo kojeg potpisa i izjave u medijima.

Gospodin Barišić je pogazio svoju riječ prošlog tjedna kada je članovima radne skupine za donošenje Statuta priopćio da se o dokumentu koji je ona izradila i njemu predala prije 2 mjeseca neće glasati na sljedećoj Skupštini krajem ovog mjeseca.

Također, gospodin Barišić je bez ikakvog objašnjenja odgodio ranije dogovoreni termin Skupštine još u srpnju zbog čega je došlo do upravljačke krize koja je, vjerujemo, svima očita. Podsjećamo gospodina Barišića i ovim putem da je članove radne skupine sa zadatkom da izradi novi klupski Statut birao on sam i da je finalna verzija prijedloga Statuta jednoglasno podržana od svih osam članova te skupine.

Također podsjećamo gospodina Barišića da i danas obnaša svoju funkciju zaslugom gotovo 7 tisuća članova koji su učlanjeni putem povjerenika Bad Blue Boysa da bi ih on i neki njegovi suradnici danas nazivali epitetima koje ovdje nećemo navoditi.

Sjever je u proteklih pola godine mirno slušao i gledao kako pojedinci iz kluba puštaju informacije preko svojih novinara i kako se stvaraju lažne konstrukcije. Nismo niti jednom riječju sudjelovali u tim igrama jer mi kada imamo što za reći, kažemo to gdje treba i kako treba.

Pa tako, za početak ovim putem, ponovno pozivamo gospodina Barišića, kao i sve članove tzv. “savjetničkog tijela”, da postupe razumno i preispitaju odluku o povlačenju prijedloga novog Statuta s dnevnog reda na sljedećoj Skupštini i da prestane poigravanje s klubom u ime kalkulacija i spletki.

Nemojte nas tjerati da otvaramo ovu temu više nego što želimo. Sutra ćemo na ovom kanalu objaviti cjeloviti prijedlog novog Statuta na uvid svima u klubu kao i svim članovima Skupštine i kluba.”

PODIJELI