Najglasnija skupina Dinamovih navijača, ona koja je ostala najveća opozicija vladajućoj kliki unutar kluba, oglasila se povodom nedavnih događaja oko kluba. Pritom su se osvrnuli na licemjerne izjave u javnosti i pressicu koju nazivaju podizanjem političkog imidža Zdravka Mamića. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“S obzirom na to da je Uprava Dinama ovih dana u žestokom naletu protiv cjelokupnog navijačkog pokreta u Hrvatskoj optužujući ni manje ni više nego navijače, a u prvom redu Bad Blue Boyse za napad na trenera Dinama, mislimo da je pravo vrijeme da se čuje i naš glas, namjerno s malim vremenskim odmakom. Posebno zato što je po istom obrascu još ranije tretiran i napad na njihovog tzv. “savjetnika”.

Tko i što stoji iza ta dva incidenta, time neka se bave oni čiji je to posao. Ipak, podmukle konstrukcije ljudi koji javno nastupaju u ime našeg kluba više nećemo ignorirati jer se ovdje radi isključivo o pokušaju stvaranja novog vala represije nad navijačima i skretanju pozornosti s mnogobrojnih afera u kojima se guši njihov “savjetnik”.

Kada na red dođu teme o korupcijskim skandalima i procesima koji se vode protiv nekih od njih, onda su tim istim ljudima puna usta frazetina kao što su “presumpcija nevinosti” ili “nitko nije kriv dok mu se ne dokaže suprotno”. Ali u ovom slučaju oni su i policija, i sudac, i porota pa su krivca našli prije nego što se može izgovoriti “aneks ugovora”.

Koliko je ova klika izgubljena u vlastitoj proturječnosti bilo je kristalno jasno na jučerašnjoj strogo režiranoj i kontroliranoj konferenciji za tisak na kojoj je napadnutom treneru praktički zabranjeno odgovarati na novinarska pitanja. Tako je na postavljeno pitanje o kakvoj vrsti ozljede se radi odgovor umjesto njega dao klupski povjerenik za sigurnost.

Isti je svoju polusatnu tiradu posvetio vapajima za intervencijom države, policije i pravosuđa, ali je procese koje ista ta država, policija i pravosuđe vode protiv njegovog šefa nazvao “udarom na njihovu organizaciju”.

Na kraju te nevjerojatne bujice licemjerja, logičkih vratolomija i tumačenja sadržaja našeg letka sa Šalate koji je samo po njima prijeteći, očito je da je u cijeloj priči najmanje važan trener Cvitanović. Cijeli slučaj se pretvorio u glancanje “savjetnikova” paćeničkog imidža i prikazivanje tiranina kao žrtve.

Sve ovo samo je još jedan korak u besmislenom rotoru u kojem vodstvo kluba, a što je de facto uvijek bio i ostao samo jedan čovjek, kukavički skriva svoje privatne interese iza imena Dinamo, iza sporta, nogometa… U kojem smo svi gubitnici. Vodstvo kluba se godinama bavi spletkarenjem, huškanjem policije i pravosuđa na vlastite navijače, stvaranjem podjela među Dinamovim navijačkim pukom i za to uvijek nalazi vrijeme i izmišlja razloge. Ne postoji niti jedan oblik dijaloga ili volje da se otvore teme o problemima koje vide svi osim njih. Bezuvjetna vlast nad Dinamom i teror prema svima koji im se suprotstave je glavna značajka ove garniture.

A upravo to im je omogućila država.”