Bijeli Brod Armada Rijeka

“BIJELI BROD”

Prije točno 4 godine u kombiju na povratku iz Osijeka ili Zaprešića, ne sjećam se točno, krenula je priča o Bijelom brodu 🛳🛳, davnoj želji da se brodom ode u Split na utakmicu ⚽️⚽️ Hajduk-Rijeka. Sjećam se, dok smo se vozili u kombiju, netko je rekao kako bi bilo super kad bi mogli brodom u #Split ali da je to nažalost nemoguce.

Pa je krenula poluozbiljna zaßebancija da bi ja to mogao probati dogovoriti i tako to.. Naime Armada je tamo još od 2005. ili čak 1999. pokušavala organizirati brod, pokušalo se preko tada nekih “jakih igrača” ali uvijek bi se naišlo na zid u Jadroliniji ili politici ili klubu, nitko nije želio preuzeti odgovornost.

Uvijek ista priča – tko bi preuzeo rizik voditi 1.000 navijača brodom na utakmicu!? Ipak, prošlo mi je kroz glavu – ßebote pa ajmo probati! Ako nešto želiš i ako vjeruješ u to ništa nije nemoguće, pa ni taj brod do Splita. Iako, imali smo samo nekih 2 tjedna do utakmice, trebalo je napraviti pravo malo čudo u tako malo vremena – dogovoriti sastanak u Jadroliniji, naći brod (!), osigurati sredstva, dobiti dozvole, prodati 1.000 karata i logistički organizirati da sve prođe ok!

Dok smo se vozili kombijem, negdje oko Bosiljeva uzeo sam telefon u ruke i krenuo vrtiti “razne kombinacije”, red poruka red rasprave u kombiju kako bi to bilo TOP! Na benzinskoj u Ravnoj gori smo uzeli zadnju turu limenki i pomalo se spuštali prema Grobniku kad mi je došla povratno SMS poruka da budemo sutra ujuto u 08.00 u Jadroliniji na sastanku s predsjednikom uprave! To je to!!

Naravno ni tada se nije baš previše vjerovalo da ćemo uspjeti, jer takvih sastanaka je i prije bilo ali uvijek su završili s “košaricom” – ne može se, nema broda, ovaj ili onaj ne da, rizično je, skupo je, itd itd. Ali ipak, nekako smo bili uporni da ćemo napraviti sve da ovaj put brod 🛳 zaplovi! Odredili smo tko ide na sastanak, organizirali se praktički u tih par sati vožnje u kombiju da ujutro izložimo naš koncept organizacije Bijelog broda.

Pustili smo kombi u gradu, otišli doma, razmijenili još par poruka preko vibera – i ujuto smo J., L. i ja sjedili s upravom Jadrolinije na sastanku u #Rijeka . Ostalo znate! 1.037 ljudi na brodu i par tisuća Riječana na rivi na ispraćaju broda 10.03.2017

Tekst napisao: Marko Boras Mandić

PODIJELI