Supporters PSG / Boulogne Boys - 05.08.2006 - PSG / Lorient - 1e journee Ligue 1, (Photo : Xavier Cailhol / Icon Sport via Getty Images)

Prvi kontakti između Boulogne Boys-a i navijača sa Balkana desio se 29.05.1991. godine u Bariju na finalu Kupa Šampiona između Crvene Zvezde i Olimpika iz Marseja, Srbi su već tada pribrali simpatije Parižana, nakon pobede nad zakletim neprijateljima glavnog grada Francuske.

Nakon toga sledeći put je bio, kako Parižani navode, kada su ih BBB kontaktirali za prijateljstvo jer ih dosta stvari veže, pre svega jer su klubovi iz glavnih gradova svojih država, zatim slične klupske boje i ista vera.

Naklonjenost Srbiji bio je presudan faktor da odgovor bude negativan.

Ova kontroverzna grupa bila je trn u oku celoj francuskoj navijačkoj sceni ali i državi, predsednik Francuske zabranio je spominjanje ove grupe i njeno gašenje, nakon utakmice protiv Srbije na Sent Deniju kada su članovi grupe Boulogne Boys navijali zajedno sa srpskim navijačima. Ono su tom prilikom pružili podršku srpskom narodu, vređali francuski fudbalski savez i Marsej, ovo je bio šamar celoj naciji jer je veliki broj čistokrvnih Francuza okrenuo je leđa državi.

Grupa nastavlja funkcionisati pod nazivom KOB ( Kop of Boulogne) desetkovana i maltene prepolovljena zbog zabrana i zatvorskih kazni, da bi nakon dolaska Arapa na čelo kluba gotovo svi članovi dobili zabranu ulaska na stadione u Francuskoj. Međutim pravi datum prestanka funkcionisanja grupe smatra se za onaj dan kada su na utakmici u Remsu ponovo pružili podršku reprezentaciji Srbije protiv Francuske.

Pamti se i njihov sukob na Place Bastille protiv BBB, kada su potpomognuti arapsko-crnačkom grupom navijača napravili velike probleme navijačima Dinama iz Zagreba. Boulogne Boys je u neprijateljskim odnosima sa svim grupama navijača PSG-a osim sa Karsudom.

PODIJELI