GNK Dinamo je u drugom kolu Lige prvaka izgubio s 2:0 na gostovanju kod Manchester Cityja. Etihad nije bio ispunjen do kraja, no oko 40 tisuća navijača gledalo je dvoboj hrvatskog i engleskog prvaka.

Na gostovanju u engleskom gradu Manchesteru bile su oko dvije tisuće Bad Blue Boysa koji su nadglasali Engleze i sjajnom podrškom oduševili mnoge.

Popularni zagrebački Bad Blue Boysi su na svom službenom YouTube kanalu objavili neviđene snimke navijanja u Manchesteru.

Ekipa Dinama u utorak igra protiv Šahtara u gostima, a Modri će imati podršku 500-tinjak navijača.

Inače, UEFA je rešila da kazni Dinamo uslovnom kaznom zabrane prodaje ulaznica svojim navijačima za jednu gostujuću utakmicu, a to nije jedina kazna koju je UEFA saopštila!

Ovo znači da će UEFA kazniti Dinamo jednom gostujućom evropskom utakmicom bez gledalaca ako se ponove neredi huligana u narednih godinu dana, a razlog je ponašanje na Itihadu, na kom su Bed Blu Bojsi bacali stolice i uništavali imovinu engleskog prvaka. Nakon prvog pogotka Sitija, oko 150 stolica je poletelo na teren, a pored uslovne kazne, Dinamo će morati da plati 20.000 evra, dobio je i rok od 30 dana da kontaktira Siti, kako bi kompenzovao štetu.

Takođe, kažnjeni su i Englezi, koji će na račun UEFA platiti 15.750 evra zbog bacanja predmeta na teren.

PODIJELI