Fudbal u Belorusiji nije stao, čak nije ni zabranjen dolazak navijača na stadione, pa je zbog toga u centru pažnje fudbalskog sveta više nego ikad pre.

Koronavirus nije zaobišao Belorusiju, registrovano je 1.486 slučajeva zaraze, uz 16 preminulih, zbog čega se fudbalski fanovi polako povlače sa tribina. Ali, pojedini klubovi su pronašli način da im stadioni budu “popunjeni” čak i onda kada na njima nema navijača.

Fudbalski klub Brest je došao na sjajnu ideju kako da ispuni tribine navijačima koji nisu u prilici da budu na stadionu. Umesto živih navijača, postavili su njihove fotografije.

Dakle, po ceni od 27 evra, svaki navijač koji nije mogao da bude na stadionu za meč polufinala kupa Brest – Šahtjor Soligorsk, mogao je sebi da obezbedi mesto na stadionu tako što bi njegov lik, tačnije odštampana glava u prirodnoj veličini bila postavljena na lutku i postavljena na jednu od stolica.

Na kraju se ispostavilo da to uopšte nije bila loša ideja, pošto je odziv bio sasvim solidan, a Brest je, osim što je uspeo da “oživi” tribine, i finansijski prošao isto kao da je prodao toliki broj karata.

PODIJELI