Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

Ponedjeljak u Vukovaru je obilježio novi nacionalno motivirani napad, i to na 13-godišnjeg dječaka.

Kako prenosi index.hr, oko 7:30 u pekarnici u Ulici dr. Ante Starčevića, u Borovu Naselju, 30-godišnji muškarac fizički je napao 13-godišnjaka. Udario ga je rukom u glavu i nogom u tijelo.

Liječničku pomoć dječak je zatražio u vukovarskoj bolnici, gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđen. Policija je napadača uhitila.

Kako smo neslužbeno doznali, 30-godišnjak je pripadnik vukovarskih Grobara, navijača Partizana iz Beograda. Otprije je poznat policiji, i to i kao počinitelj napada, i kao oštećeni u sukobima hrvatskih i srpskih navijačkih skupina u Vukovaru.

Prišao je dječaku i, kako smo neslužbeno doznali, zbog maske za lice s hrvatskim obilježjima počeo ga udarati.

Policija je poduzela sve radnje te su 30-godišnjeg napadača poslali na ispitivanje u državno odvjetništvo, a onda i sucu istrage. Za njega se traži istražni zatvor.

Iz policije još čekaju koja će biti kvalifikacija djela, a i to i odluka o pritvoru trebalo bi biti poznato sutra ujutro.

Policija je, kako smo doznali, o svemu službeno obavijestila i Centar za socijalnu skrb te roditelje dječaka s informacijama vezanima uz dalje pravne korake, što i propisuje zakon, s obzirom na to da je žrtva napada dijete.

PODIJELI