Policija grada Budve privela je 41 navijača Partizana u subotu veče, zbog nereda koji su se dogodili pre početka vaterpolo utakmice između crno-belih i Primorca.

U saopštenju koje su dostavili javnosti, policija dodaje da su 34 lica lišena slobode, dok je protiv sedam maloletnih lica podneta krivična prijava u redovnom postupku

Podsećamo da je sinoć u Budvi pre početka vaterpolo utakmice u okviru regionalne A1 lige između vaterpolo kluba “Primorac” iz Kotora i vaterpolo kluba “Partizan” iz Beograda na bazenu “Dragan Trifunović” došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo, po proceni policije, oko 120 navijača vaterpolo kluba “Partizan”. Nakon incidenta u službene prostorije privedeno je ukupno 41 lice od kojih su sedam maloletnici.

Protiv sedam maloletnih lica podnijete su krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo.

Slobode su lišene 34 punoletne osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično delo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo. Od 34 osobe lišene slobode njih sedam se tereti i za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Ova lica su, kamenicama oštetila po jedno službeno vozilo Uprave policije i Hitne medicinske pomoći. U navedenom događaju oštećena je i infrastruktura objekta bazena „Dragan Trifunović“, odnosno ulazna vrata prostorija i sale za treninge koja se nalazi u okviru objekta.

Prilikom narušavanja javnog reda i mira, od strane za sada nepoznatog lica, aktiviran je i ubačen „suzavac“ unutar objekta. Policija preduzima aktivnosti na identifikovanju ostalih lica koja su učestvovala u navedenom incidentu kao i lica koja su aktivirala „suzavac“.

Osam službenika Uprave policije je tokom incidenata zadobilo lake telesne povrede – stoji u saopštenju.

PODIJELI