PHOTO: Starsport

Utakmica između Crvene zvezde i Zlatibora u Kupu Srbije odigrana je u nedelju a prekinuli su je navijači predvođeni nekadašnjim vođom, popularnim Vladimirom Šavijom.

Naime, oko desetak navijača Zvezde navodno je bilo na stadionu jer su želeli da obeleže godišnjicu smrti Branislava Zeljkovića Zelje, legende severne tribine, iako su mnogi spekulisali da li je “držao bukvicu” igračima.

Fudbalski klub Crvena Zvezda se zvanično nije oglašavala po ovom pitanju, ali je portparol kluba Miljan Milošević za Zvezda TV-a prvi put javno progovorio o skandalu na Marakani i objasnio šta je tačno Šavija tražio od igrača i trenera Dejana Stankovića. Zvezdu sigurno čeka kazna za upad vođe navijača na teren, a portparol crveno-belih istakao je da će klub snositi posledice ovog ispada.

PHOTO: Starsport

-“Objasniti mogu, pravdati, naravno, ne mogu, klub će snositi posledice koje disciplinski organi FSS odrede, videli ste svi šta se desilo. Međutim, jako je važno objasniti ceo kontekst, možda on i doprinese boljem shvatanju situacije. Naime, na meču protiv Zlatibora naši navijači su želeli i obeležili su godišnjicu smrti Branislava Zeljkovića Zelje.

On je legendarni navijač Crvene zvezde i naše navijačke grupe, reč je o čoveku koji je formirao grupu onakvom kakva jeste, ne on kao on, nego svojim stavovima, razmišljenjem, angažovanjem, on je mnogo uticao da delije danas izgledaju ovako kako izgledaju, da razmišljaju kako razmišljaju, puno je uticao na patriotsku stranu priče naše navijačke grupe. On je neko ko je uvek imao jasan stav, mlađi navijači su ga često pratili i slušali.

“Njegovi drugovi želeli su da obeleže, da podignu njegov barjak, da pokažu da se ni posle 10 godina njegovo ime nije zaboravilo. Jedan od njegovih drugova je sišao dole na teren i traži isto to od trenera i igrača, da se dozvoli ulazak njih desetorici na tribini, ne bi li obeležili taj momenat. Opet kažem, ne mogu to da pravdam, ali ljudi mogu sada bolje da razumeju zašto se to desilo, nikakve priče drugog tipa sa igračima ili stručnim štabom nije bilo.”

PHOTO: starsport

To je bila čista emocija naših navijača ka nekome ko je izgradio tribinu ovakvom kakva jeste, koja jeste ponos našeg kluba, koja je poznata u celom fudbalskom svetu. Imamo razumevanje za tu emociju za čoveka koji je stvarao sve to, koji je kada je bio na štakama išao na Zvezdu da je prati na gostovanjima, dok je imao zadnji atom snage, on je dolazio i bio u Zvezdu. Zelja je neko ko je ostavio dubok trag, koga će se sigurno navijači i klub sećati sa ponosom. Došlo je do situacije do koje je došlo, snosićemo posledice, ali nadam se da sam bar malo uspeo da približim našim navijačima čitavu situaciju i da im objasnim kakva je emocija bila iza svega što se desilo – poručio je Miljan Milošević u kameru Zvezda TV-a.

PODIJELI