Prema riječima stanovnika Strožanca, danas oko 15 sati došlo je do masovnog okupljanja navijača u okolici hotela Lav. Procjene govore da ih okupilo oko 150. Kako su do nas stigle razne proturječne informacije o tome što se točno događalo u Strožancu, za potvrdu informacija nazvali smo policiju.

Ana Čepić iz splitske policije potvrdila je za portal DalmacijaDanas.hr da nekoliko osoba danas oko 15 sati okružilo apartman u Radićevoj ulici u Strožancu. U apartmanu se u tom trenutku nalazilo osam bugarskih državljana.

– Osobe koje su se našle ispred spomenutog apartmana razbile su staklo na ulaznim vratima. U tom trenutku policija je već bila pozvana. Interventna policija brzo je stigla na mjesto događaja. Zbog njihovog dolaska spriječen je daljnji incident.

Niti jedna osoba nije fizički napadnuta. Policija je privela 7 osoba koje se dovode u svezu s ovim događajima i nad njima se vrši kriminalističko ispitivanje – kazala je Čupić.

Neslužbeno doznajemo da je nekoliko osoba policija uhitila kod streljane u Stobreču.

Također doznajemo da se trenutno u Dugopolju pod nadzorom policije nalazi 8 bugarskih navijači, a sa zadarskog područja upravo ih stiže još 30-ak.

Raniji incidenti

Ovo je već treći navijački incident vezan uz nadolazeću utakmicu. Naime, sinoć su se sukobile dvije suprotstavljene navijačke frakcije na podruju Zadra. Prema riječima glasnogovornika PU Zadarske, sinoć oko 23 sata u ulici Krešimira Ćosića nekolicina mladića je napala četvoricu bugarskih državljana, te im zapalila unutrašnjost BMW-a. Bugarski državljani su, prema svemu sudeći, navijači Levskog.

No, to nije bio jedini sukob navijača prethodne noći.

Dvadesetak navijača Levskog sinoć je u centru grada urlalo, trčalo i po svemu sudeći, tražilo okršaj s domaćim navijačima, pa su i privedeni u prostorije policije zbog remećenja javnog reda i mira. Podsjetimo, danas u 20 sati i 30 minuta Hajduk igra prvu europsku utakmicu protiv Levskog na stadionu u Dugopolju.

Izvor: dalmacijadanas.hr

PODIJELI