PHOTO: BBC/VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ

Beogradski prvak Crvena zvezda će u nedelju od 19.00 na utakmici protiv Novog Pazara proslaviti 34. titulu u istoriji, a navijači crveno-belih pripremaju i veliko slavlje na stadionu.

Iz kluba su pozvali sve navijače da kupe “humanitarni” barjak od 500 dinara i da se čitavim stadionom vijore crveno-beli barjaci.

Međutim, ovoga puta neće biti tradicionalne šetnje do Kalemegdana i proslave na beogradskoj tvrđavi.

Delije su praktikovali godinama tu tradiciju, da direktno sa Marakane posle proslave titule u poslednjem kolu krene “korteo” do Kališa.

Popularne Delije su u zvaničnom saopštenju na svojoj aplikaciji poručile da se ove godine neće praktikovati ovakav vid proslave i da šetnje do Kališa i proslave na tvrđavi neće biti, a razlog je to što je Beograd u danima žalosti zbog velikih tragedija u kojima je nedavno život izgubilo 18 osoba, prevashodno dece.

“Slede nam dve utakmice koje su praktično kruna sezone. Finale Kupa protiv Čukaričkog i poslednje kolo prvenstva protiv Pazara, na kojoj obeležavamo novu šampionsku titulu. Sa obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, na veliku tragediju koja je zadesila naš narod, odlučili smo da proslavu titule organizujemo na našem stadionu. Isto se odnosi na eventualno osvajanje Kupa. Ove godine nećemo praviti tradicionalnu šetnju kroz grad i proslavu na Kalemegdanu. Nije prošlo 40 dana od tragedije i smatramo da ne bi bilo primereno da se slavi na ulicama grada koji je u danima žalosti.

Pozivamo sve Delije i Zvezdaše, da prvo napunimo stadion na finalu Kupa i podrškom pomognemo našoj ekipi da se domogne još jedne duple krune. A posle toga, da svi dođemo na poslednje kolo, na proslavu titule. Da napravimo spektakl u okviru naše kuće i da se zahvalimo klubu i igračima na još jednoj tituli.

Da bi proslava titule bila na nivou koji želimo, pozivamo sve one koji će prisustvovati toj utakmici, da kupe barjak koji će se prodavati ispred stadiona i da time upriliče ovu proslavu. Podesećamo da je ulaz besplatan, a da je deo prihoda od prodaje barjaka namenjen za pomoć dečjoj onkološkoj klinici. Dupla kruna želja naša, želja svakoga Zvezdaša” – stoji u saopštenju Delija.

PODIJELI