Na ovaj 116 derbi pošli smo B..i, J…n i ja. Odmah po dolasku u Bgd. krenuli smo da kupimo karte na bagajni JNA, zatim smo otišli ispred našeg stadiona gde se okupio veliki broj zvezdaša. Možda nekih sat vremena pred utakmicu krenuli smo grupno u pratnji policije ka partizanovom stadionu.

 

 

 

 

Policija nas je neshvatljivo usmerila da moramo proći kroz park i pored blagajne. Ustvari vodili su nas pravo na Grobare, hteli ne hteli moralo je da dođe do incidenta. I to ne do malog incidenta već je izbio pravi haos. Kada smo prišli blizu jedni drugima počelo je kamenovanje, ko je imao sreće da izbegne kamen dobro je prošao. Mi se zalećemo ka Grobarima, a policija se jednostavno povlači. Jedan od policajaca i sam govori drugom: ’’Ma beži ovamo, ko ih bre j..e nek se biju, pazi da te neko ne udari u gužvi ’’!!!

 

Praštalo je na sve strane, a mi smo spontano krenuli u juriš. Nije to bilo nimalo naivno, pucali su izlozi, ljudi su se tukli, padali jedni preko drugih, kamenice lete…Grobari beže do neke kladionice blizu juga JNA. Saterali smo ih skoro do samog ulaza na stadion, tada policija staje između nas. Tuča se nastavlja i u samoj kladionici koja je skroz demolirana. Međutim, Grobari kišom kamenica zasipaju po nama, mi uzvraćamo, pravo bombardovanje kamanjem koje je letelo sa jedne ka drgog strani naizmenično. Grobari uspevaju da probiju kordon policije i sledi njihov juriš. Mi se povlačimo, pojedinci beže, nije nimalo naivno, zatim policija sa konjima dolazi i uspevaju da smire strasti. Sprovode nas pored istoka i odlazimo na sever. Stadion skoro popunjen, naši spremaju koreografiju koja je predivno izgledala, sve vreme tribina obojena u crveno-belo i veliki transparent posvećen našem mladom bratu koga su Grobari ubili raketom.

 

 

 

SEVER JE CEO CRVEN I BEO I RADOVIĆ ACA NJEGA JE DEO, dirljivo. Grobari na jugu bacaju konfete i šire dve velike crno bele zastave i u sredini jednu u bojama srpske zastave. Navijanje za desetku. Utakmicu su oni bolje otvorili i golom saše Ilića stižu do 1:0, mi pred kraj prvog dela preuzimamo inicijativu i golom Drulića stižemo do izjednačenja. U drugom delu penal za nas koji Bošković nije uspeo da iskoristi. Ikada se šanse ne iskoriste obično sledi kazna, Ilijev nam je zapečatio sudbinu 116 derbija i doveo Partizan do pobede. Veliki neredi obeležili su ovaj 116 derbi.

PODIJELI