Najvatreniji navijači Crvene Zvezde su ranim jutarnjim satima blokirali autoput ” Niš – Beograd ” kod Grocke , kada je nailazio autobus sa navijačima Rijeke, popularna Armada.

Armada je bila na povratku sa gostovanja na Kosovu , u utakmici kvalifikacija za Konferencijsku ligu , gdje je Rijeka gostovala kod Dukađinija iz Gnjilana. Utakmica se igrala u Prištini na stadionu ” Fadilj Vokri ” , jer stadion domaćina ne ispunjava uvjete za utakmice Evrope. Rijeka je slavila sa 1:0.

Pedesetak članova Armade je otišlo u Prištinu, koji su nakon utakmice se vraćali preko Srbije, gdje su imali samo jedno vozilo policijsko u vidu pratnje. Sve se odvijalo oko 4 ujutro ,kada su navijači Crvene Zvezde pripremili sačekušu za hrvatske navijače.

Od jednog prisutnog svjedoka smo dobili čitave informacije sa ovog dogadaja : “Bilo je više maskiranih lica sa obilježjima Crvene Zvezde, blokirali su auto-put automobilima. Izašli su iz vozila i tada je nastao haos. Bili su naoružani palicama, oštetili su autobus u kojima su bili navijači Rijeke. Ubrzo je na mjesto dogadaja stigla policija i hitna pomoć.