Navijaci Crvene Zvezde dobro organizovanom akcijom uspeli su da otmu nekoliko bitnih zastava navijacima Galatasaraja, popularnim Ultraslan-u. Naime kosarkaski klub Galatasaraj igrao je utakmicu Evrokupa protiv nemackog Ulma u gostima, a Delije su jos jednom odlicno izvedenom akcijom dokazale zasto spadaju u sam vrh evropskog navijackog sveta. Kao sto vecina navijackog sveta zna Delije su zaratile sa turskom grupom 2014. godine pred utakmicu Galatasaraj – Crvena Zvezda kada je u sukobu navijaca ubijen Marko Ivkovic Jagoda.
Koji bi na danasnji dan proslavio svoj 29. rodjendan…

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković zvani Jagoda (25) iz Zemuna ubijen je u Istanbulu, kad su turski huligani napali grupu od 400 Zvezdinih navijača, koji nisu uspeli da uđu u halu Abdi Ipekči da prisustvuju meču Evrolige.

Navijači Zvezde nisu mogli da uđu u dvoranu, jer je organizator prekršio dogovor i onemogućio im da kupe ulaznice, nakon čega je došlo do tuče i incidenata ispred dvorane, pa je intervenisala policija, prenosi Tanjug.

Dok je u toku bio meč između Galatasaraja i Crvene zvezde, ispred hale su navijači Galatasaraja kamenicama i bakljama gađali navijače crveno-belih, a došlo je i do fizičkih sukoba. U opštoj tuči, Ivković je zadobio smrtonosne povrede nožem.

Policija je brzo intervenisala, a turski “Hurijet” piše da su srpski navijači, napuštajući prostor oko hale, demolirali nekoliko vozila i izloga.

Tokom utakmice koju je Galatasaraj u usijanoj atmosferi dobio posle dva produžetka sa 110:103, navijači turskog kluba u nekoliko navrata skandirali su: “Kosovo, Kosovo”.