SportKlub prenosi da su četiri navijača Crvene zvezde koji su u petak popodne prebijena u Bolonji i dalje se nalaze u lokalnoj bolnici saznaje Sport klub. Jedan od četvorice navijača ima ozbiljne povrede glave, prelom ruke, a ostala trojica imaju lakše povrede po celom telu.

Njih četvorica, mladići u dvadesetim godinama su došli na utakmicu iz Beograda, Nice i Beča. Kako nisu uspeli da nadju ulaznice, nekoliko sati pred meč su odlučili da utakmicu gledaju u iznajmljenom stanu nedaleko od hale Virtusa. Napad se dogodio kada su otišli do obližnje prodavnice po hranu i piće. Na sebi nisu imali vidljiva obeležja kluba a pretpostavljaju da je neko dojavio huliganskoj grupi da se nalaze unutra.

Nakon desetak minuta u radnji, na ulici ih je sačekalo izmedju 30 i 40 huligana Rome koji su ih napali palicama, kaiševima pa čak i čekićima. Kako saznajemo u narednih minut-dva prošli su pravi masakr, a jednog prijatelja koji je odmah oboren udarcem u glavu štitili su telima kako ne bi došlo do tragičnog ishoda. Spasila je ih lokalna policija koja je naišla nakon čega su se napadači razbežali.

Nakon utakmice predstavnici Zvezde saznali su za incident, angažovali se i ponudili svaku pomoć povredjenim navijačima, a italijanska policija otvorila je istragu, prenosi SportKlub

PODIJELI