PHOTO: Screenshot

Službenici policije su u službene prostorije policije priveli šest osoba starosti od 19 do 26 godina s područja više županija te još pet osoba starosti od 17 do 33 godine s područja Vukovarsko-srijemske županije

Vukovarsko – srijemska Policijska uprava dva puta se oglasila povodom događaja sa jučerašnje utakmice u Županji, u kojoj je Graničar dočekao Hajduk, a kada su policajci, zbog svladavanja otpora, uporabili sredstva prisile prema skupini gostujućih navijača koji su pokušali neovlašteno ući na nogometni stadion narušavajući javni red i mir prilikom čega su dvojica iz skupine napala dvojicu policijskih službenika.

Prilikom uporabe sredstava prisile tri su policijska službenika lakše ozlijeđena. Policijski službenici su u službene prostorije policije priveli šest osoba starosti od 19 do 26 godina s područja više županija (splitsko-dalmatinske, dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i osječko-baranjske) nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje, izvijestila je PU napominjući kako se to dogodilo oko 14:55 sati.

Još su dodali kako će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija protiv 22-godišnjaka s područja Osječko-baranjske županije i jedne, zasad nepoznate osobe podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Napad na službenu osobu“. Protiv svih šest privedenih osoba policija će podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja nedopuštenog ulaska u prostor gledatelja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a protiv trojice među njima i za počinjeni prekršaj remećenja javnog reda i mira iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

https://www.youtube.com/watch?v=deEJlsXEz64&feature=emb_title

Ipak, niti to nije bio kraj jer je nešto kasnije, oko 17:15 sati, policija spriječila sukob navijača okupljenih kod autobusnog kolodvora u Županji. Tada je u službene prostorije policije privedeno još pet osoba starosti od 17 do 33 godine s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Protiv 19-godišnjaka, kod kojeg je pronađena teleskopska palica i papar sprej, bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok je 33-godišnjak, koji je na autobusnom kolodvoru u alkoholiziranom stanju (0,79 g/kg) vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika, smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, izvijestila je policija.

PODIJELI