U nedjelju oko 7.30 sati bijeljinska policija, uz velike mjere osiguranja, privela je u Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini 19 osoba.

Oni su učestvovali u fizičkom obračunu u petak navečer, iza ponoći, na parkingu hotela „Sveti Stefan“ u Dvorovima kod Bijeljine, kada je u međusobnoj tuči navijača Crvene zvezde i Partizana smrtno nastradao 30-godišnji Aleksandar Pantić, dok je 33-godišnji Boris Kašiković teže povrijeđen.

Tužilaštvo se treba izjasniti o daljnjim mjerama prema učesnicima ovog nemilog događaja s tragičnim epilogom. Ispred Tužilaštva primijećeno je nekoliko članova rodbine i roditelja privedenih mladića te nekoliko bijeljinskih advokata.

Povod za fizički obračun navijača bio je grafit. Nakon što su navijači Partizana prekrečili grafit koji su na jednoj zgradi u centru Bijeljine ispisali navijači Crvene zvezde, pretučen je jedan navijač „crno–bijelih“. Nakon toga dogovoren je susret dva navijačka tabora u Dvorovima.

Umjesto da se na parkingu hotela „Sveti Stefan“ dogovore kako da riješe nesporazum, otkrio je izvor iz bijeljinske policije, navijači „crveno-bijelih“ su iz zasjede drvenim palicama napali navijače „crno–bijelih“. Obračun je, nažalost, završen tragično.

Policija je uhapsila 19 osoba koje su učestvovale u ovom krvavom obračunu. Nakon kriminalističke obrade oni su u nedjelju ujutro predati Okružnom tužilaštvu na daljnje postupanje. Prosjek privedenih je oko 25 godina. Najmlađi učesnik obračuna ima sedamnaest, dok najstariji ima 45 godina.

Obračun u Dvorovima kod Bijeljine uznemirio je stanovnike Bijeljine i Dvorova koji se s pravom pitaju u kakvom to društvu danas živimo i s kakvim moralnim principima su zadojeni mladi ljudi, kada se huliganstvo i navijačke strasti stavljaju ispred etičkih vrijednosti, navijačkog fer–pleja, pa i samog ljudskog života.

izvor: avaz.ba