U Zagrebu danas oko 15 sati na zagrebačkoj Trešnjevci dogodio se veliki navijači sukob. Potukli su se Torcida i Bad Blue Boysi. Navijači Hajduka su stigli na gostovanje u Zagreb jer njihov klub od 19 sati igra u Kranjčevićevoj ulici protiv Lokomotive.

Dostupni detalji sukoba

Iako su prve informacije govorile da su Boysi pripremili napad, kako neslužbeno doznajemo, u kafiću su bili Bad Blue Boysi koji su išli na utakmicu Futsal Dinama, a ne Torcida, kako smo objavili ranije. Oko 15 sati na ulici je stalo nekoliko kombija iz kojih je izašla Torcida i napala navijače Dinama koji su bili u manjem broju, prenosi index.ba

Policija je brzo reagirala i uhitila članove obje navijačke skupine. Ukupno 20 torcidaša i petoricu Bad Blue Boysa.

Priopćenje policije:

“Danas, od 15:15 sati u kratkom vremenu na 192 policija je zaprimila više poziva građana koji su dojavljivali informacije o tučnjavi dviju suparničkih grupa navijača na području Trešnjevke, a ujedno i o paljenju baklji te uništavanju inventara ugostiteljskog objekta.

Odmah po tim dojavama, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke postupali su na mjestu događaja i do ovog trenutka priveli ukupno 25 osoba. Od toga je 20 osoba iz gostujućeg navijačkog kluba i 5 iz domaćeg navijačkog kluba.

Utvrđuju se okolnosti ovog događaja, a policijski su službenici na mjestu događaja te i dalje postupaju.”

Zadnju godinu dana traju žestoki sukobi. Tijekom 2018. godine navijači Dinama i Hajduka više su se puta sukobili izvan stadiona. BBB-i i Torcida napadali su jedni druge kad god su imali priliku.

U Ljubuškom su 5. veljače BBB-i napali Torcidu na dan akcije učlanjenja u udrugu Naš Hajduk. U tom napadu ozlijeđeno je sedam osoba, a jedna je završila u bolnici. Nakon toga su se sukobili 26. rujna na odmorištu Zir na autocesti A1. Tučnjava je trajala desetak minuta, a huligani su pretrčavali cestu ispred jurećih automobila.

Novi sukob uslijedio je 21. listopada u centru Karlovca. Prije utakmice Hajduka kod Lokomotive Torcida je u grad stigla s nekoliko kombija i naoružani raznim predmetima razbijali su kafiće u centru grada i napali Boyse.

Obračun se dogodio i 1. prosinca u Zagrebu, gdje je Torcida gađala prostorije Bad Blue Boysa koji su iste večeri na autocesti raznim predmetima gađali automobile navijača splitskog kluba, a došlo je i do fizičkih obračuna.

Zadnji sukob prije današnjeg odvio se u Slavonskom Brodu

Incident se dogodio u središtu grada, odnosno pored Dinamovog navijačkog kluba Bad Blue Boys Slavonski Brod. Opći nered dogodio se prije početka prvoligaškog futsal ogleda između Broda 035 i Futsal Dinama.

Prema neslužbenim podacima, Torcidinih tridesetak pripadnika bacalo je baklje prema službenim prostorijama kluba navijača “Bad Blue Boys Slavonski Brod”. Pedesetak Bad Blue Boysa izišlo je na ulicu i uzvratilo.

PODIJELI