Foto: Index

Splitska Torcida i zagrebački Bad Blue Boysi međusobne sukobe nastavili su u Slavonskom Brodu.

Sukobili su se u petak u užem središtu grada oko 19 sati. Opća tučnjava dogodila se ispred Dinamovog navijačkog kluba “Bad Blue Boys Slavonski Brod”.

Masovna tučnjava, policija spriječila veće izgrede

Intervenirale su i policijske snage koje su bile angažirane sa svrhom sprječavanja eventualnih navijačkih nereda povodom prvenstvene futsal utakmice između Broda 035 i Futsal Dinama.

Jedna je osoba bila lakše ozlijeđena. Pravovremenom policijskom intervencijom spriječeni su veći neredi masovne tučnjave u kojoj je sudjelovalo stotinjak osoba. Koristile su se bengalke, kao i drvene palice. Uhićenih nema, ali u tijeku je potraga za počiniteljima remećenja javnog reda i mira. S materijalne strane, oštećena su stakla prostorija Dinamovog navijačkog kluba i obližnja dva parkirana osobna automobila.

Službenim priopćenjem oglasila se i Policijska uprava brodsko-posavske.

“U Slavonskom Brodu, u Ulici M. Mesića, jučer (18. siječnja), u 18.30 sati, došlo je do masovne tučnjave pripadnika dvije navijačke skupine, koju su spriječili brodski policajci.

Naime, policijski službenici su već bili na mjestu okupljanja navijača, u Mesićevoj ulici, u cilju osiguranja i sprječavanja eventualnih navijačkih nereda, a povodom odigravanja Prvenstvene malonogometne utakmice između MNK Brod 035 i MNK Futsal Dinamo u Slavonskom Brodu.

U prostorijama udruge, u Mesićevoj ulici, bilo je oko 70-tak osoba, te ispred zgrade još oko 30-tak navijača jedne skupine, kada im je oko 18.45 sati, iz iste ulice, dotrčalo, oko 30-tak osoba, druge navijačke skupine, bez navijačkih obilježja, a koji su trčeći zapalili bengalke i izvlačili drvene palice, nasrnuli na skupinu ispred prostorije udruge, te je nastala masovna tučnjava.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, koji su bili u blizini, odmah su reagirali, dotrčali, te spriječili daljnju tučnjavu i eskalaciju nereda, oštećenja imovine i teža ozljeđivanja osoba. U ovom događaju nije bilo težeg ozljeđivanja osoba (osim jedne lakše ozlijeđene osobe), obzirom na pravovremenu policijsku intervenciju, nakon koje su se pripadnici navijačkih skupina razbježali. Pritom su oštećena stakla na prostorijama zgrade, te dva osobna vozila parkirana u blizini.

Nadalje, policijski službenici su nastavili s osiguranjem javnog reda i mira na području Slavonskog Broda, u cilju sprječavanja daljnjih eventualnih sukoba, oštećenja imovine, te su sudjelovali u osiguravanju malonogometne utakmice.

Policajci nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja remećenja javnog reda i mira i utvrđivanja važnih činjenica i okolnosti događaja”, glasi dopis Policijske uprave brodsko-posavske.