Ekipa Hajduka jučer je u 20. kolu HNL-a pobijedila Varaždin u gostima s 3:0.

Popularni Bili su kao i uvijek na gostovanju imali brojnu podršku svojih navijača. Oko tisuću pripadnika Torcide okupilo se na stadionu u Varaždinu.

Utakmica je prošla bez incidenata, no nakon utakmice navijači Hajduka su se sukobili s policijom.

Torcida je u sukobu s policijom ozlijedila policajca i oštetila policijsko vozilo, obavijestili su iz PU varaždinske. Trojica pripadnika Torcide su uhićena.

“Danas, 2. veljače s početkom u 15 sati na nogometnom stadionu NK Varaždin odigrala se prvenstvena nogometna utakmica 20. kola I. HNL između NK Varaždin i HNK Hajduk.

“Na nogometnoj utakmici bilo je prisutno oko 5100 posjetitelja, od čega 1300 navijača HNK Hajduk, pripadnika navijačke skupine Torcida.

Tijekom utakmice od strane pripadnika navedene navijačke skupine kršene su odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, na način da su isti zapalili 20-ak raznih pirotehničkih sredstava i 4 dimne bombe.

Po završetku nogometne utakmice, oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine Torcida koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički. Tom je prilikom jedan policijski službenik ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo.

U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski su službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima.

U Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima nastavlja. Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa”, stoji u priopćenju policije.

Osim verbalnog sukoba, jednom navijaču je pozlilo na tribini, a povici da se dođe do hitne pomoći nisu urodili žurnošću policije i zaštitara, prenosi Splitski dnevnik.

Nekoliko navijača Hajduka preskočilo je ogradu na stadionu u Varaždinu unatoč molbi da ostanu pola sata nakon utakmice na tribinama zbog sigurnosti, prenosi index.hr

U 54. minuti Torcida je istaknula poruku “Stop the VAR in Croatia”, a pored nje su bile prekrižene slike Ante Kulušića, predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a i projekt-menadžera VAR-a za Hrvatsku, i Bruna Marića, nogometnog suca koji je započeo s instrukcijama oko uvođenja VAR-a pa se pod pritiskom iz Splita povukao tijekom pregovora Hajduka i HNS-a.

U isto vrijeme, navijači Hajduka skandirali su “HNS pederi, nogomet ste sjebali”, a potom “Varteks Varaždin” i “Vi niste Varteks”.

Video materijal pogledajte klikom OVDE.

PODIJELI