Četiri godine prije današnjeg dana, u Atini je došlo do žestoke tuče između navijača Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba! Tuča je šokirala sve i niko joj se nije nadao, a desila se na aerodromu Elefterios Venizelos u Atini, dan posle meča između Olimpijakosa i Dinama.

Otprilike tri stotine Delija krenulo je put Atine, kako bi pružilo podršku svom bratskom timu u utakmici Lige šampiona protiv Dinama iz Zagreba. Bed Blu Bojsi su takođe krenuli u prestonicu Grčke, gde imaju prijateljstvo sa navijačima Panatinaikosa, najvećim rivalom Olimpijakosa.

Koreografija navijača Olimpijakosa na meču protiv Dinama iz Zagreba

Dolazak Delija i Bed Blu Bojsa u issti grad naglasilo je na veliki rizik i grčka policija je mobilisala snage da presretne nerede. Uspeli su u tome pre i tokom meča, i tom prilikom su uhapsili oko 90 navijača u nekoliko racija, a onda su se opustili, misleći da je sve završeno bez incidenata.

Zbog toga je sutradan ujutru na aerodromu došlo do susreta dve grupe navijača, jer su letovi za Zagreb i Beograd bili blizu jedan drugom.

Pristalice Panatinaikosa ponudili su pristalicama Bed Blu Bojsa pratnju do aerodroma, ali su oni to odbili, istakavši da su u dobrom broju i da mogu sami da se brane. Bilo ih je oko 150. Pošto je grupa navijača Dinama bila podeljena u dva aviona, jedna je otišla ranijim letom, dok je druga ostala na aerodromu. Nisu ni slutili da će uskoro doći do susreta sa Delijama, koje su stigle na aerodrom na let za Beograd.

Svi navijači su bili u pretežno mlađim grupama, pa je došlo do žestokog okršaja. Bilo je oko 30 navijača Dinama i oko 70 Delija, koje su bile i naoružane motkama, lancima, kaiševima, bakljama, a pominjali su se i noževi.

Rezultat svega je bio žestoki sukob na nadvožnjaku pred samim aerodromom, a brojčano nadmoćne Delije su žestoko pretukle BBB u tom okršaju. Na snimcima se moglo videti kako su mnogi hrvatski navijači spas pronašli bežeći u zgradu aerodroma, dok su neki od njih ostali da leže na podu teško prebijeni.

Pristalice Crvene Zvezde su čak i ponižavale pretučene Hrvate tako što su ih snimale, a ostao je zabeležen i momenat kada jedan od njih moli za milost rečima “Ostavili me dečki”.

PODIJELI