Pred utakmicu koja se igra u četvrtak, stigla je obavijest iz Dinama:

“Odlukom policije i GNK Dinama kao organizatora utakmice, S.L. Benfici nije dana suglasnost za prodaju ulaznica hrvatskim državljanima za gostujući sektor stadiona Maksimir.”

Svim našim čitaocima ne treba objašnjavati zašto su iz Maksimira poručili da Benfici nisu dali suglasnost da ulaznice za njihov sektor na Dinamovom stadionu prodaju hrvatskim državljanima ni na koje se hrvatske državljane pri tome misli.

Torcida Split i No Name Boysi, navijači Benfice, nose sa sobom već 25 godina bratskog odnosa, uobičajenog između ultrasa različitih klubova.

Nakon pogibije jedne pripadnice i dva pripadnika No Name Boysa, koja se dogodila na njihovom povratku s utakmice skupine Lige prvaka Hajduk – Benfica u jesen ‘94., ove dvije grupe su praktično pobratimljene.

Dosta puta se posjećuju na domaćim i europskim utakmicama Hajduka i Benfice, kamo jedni drugima odlaze na “ispomoć” i druženje.

U navijačkom svijetu, neposredno nakon izvlačenja parova osmine finala, krenula je priča da će Torcida doći na Maksimir navijati za Benficu, i to protiv najvećih rivala, BBB-a i Dinama.