Andrej Pavlović iz Beograda ima samo 22 godine, a može da se pohvali da je dobio posao na osnovu svojih dugogodišnjih postignuća. Međutim, zanimljivo je da je posao u FK Bežanija dobio na osnovu uspeha i iskustva stečenog u virtualnom svetu – igrajući igricu Fudbal menadžer (FM).

Godinama igrajući, Pavlović je uspešno vodio svoj tim FK Bežanija, osvajajući šest domaćih kupova i polufinale Lige šampiona, usput pobeđujući timove poput Mančester sitija, Totenhema i Bajern Minhena. Sve te pobede i direktan pristup doveli su ga do posla u pravom klubu.

Naime, FK Bežanija, klub koji se trenutno takmiči u Međuopštinskoj ligi Beograda, angažovao je Pavlovića kao analitičara. Pavlović je istakao da je u ovoj igri stigao do polufinala Lige šampiona vodeći upravo Bežaniju, čiji je veliki navijač.

– Rekao sam da mogu da im pomognem, ali nisam očekivao da će me pozvati. Direktor kluba me je pitao da li mogu da dođem na utakmicu, da vidim kako stvari funkcionišu – rekao je Andrej za engleski portal „Sport Bajbl“.

Dvadesetdvogodišnji Pavlović je poslao predlog novobeogradskom klubu, a na njegovo iiznenađenje usledio je pozitivan odgovor.

Nakon što su u klubu pročitali Pavlovićevu analizu utakmice bili su impresionirani pa su ga pozvali i da dođe na meč U21 tima dan kasnije.

“I dalje sam u šoku. Istovremeno sam i preplašen i uzbuđen. Velika prednost je što trenutno ne očekuju mnogo od mene, ali sam spreman”, rekao je Pavlović i potom dodao:

“Ne bih da se hvalim, ali sam svojevrsna legenda u svom FM univerzumu. Kontaktirao sam ih i pokazao i moje rezultate na FM i sugerisao da bih mogao da im pomognem jer volim statistiku. Nisam očekivao da će me pozvati. Posle prijateljskog razgovora sa direktorom on me pitao da li bih mogao da dođem u subotu na prvu utakmicu i vidimo kako će da prođe. Nisam mogao da verujem, bio sam šokiran kada su me pozvali”.

Mladić je u popularnoj igri sa članom najniže fudbalske lige uspeo da za 16 godina oformi tim sa kojim je stigao do polufinala finala Lige šampiona, a osvojio je i 10 uzastopnih titula u Super ligi Srbije i šest trofeja Kupa Srbije.

“Trenutno volontiram u klubu kao i svi zaposleni i igrači. Možda samo sektetar i lekar dobijaju neki novac ali ni to ne mogu da tvrdim, nije obavezno da dolazim na svaku utakmicu. Dođem kada mogu i to im znači, uglavnom je vikendom kada sam ja slobodan od mog primarnog posla tako da je to olakšanje”, napisao je Pavlović , a prenose svetski med

PODIJELI