Nekada su se gledatelji smijali navijačima kada su upozoravali na represiju od strane policije, a sada su na red došla privođenja zbog trube na stadionu.
Sve je bolje od tišine koja grize govore stihovi Damira Urbana, no za razliku od njegove pjesme u kojoj je sve dobro dok mala truba svira dalje, praksa pokazuje upravo suprotnu sudbinu. Imaju li djelatnici MUP-a neke nerazriješene račune s ovom pjesmom ili ih jednostavno smetaju glazbeni instrumenti, ostaje nepoznato, ali jedino je sigurno da vas sviranje trube može olakšati za 2 i pol tisuće kuna. Uz, naravno, neizbježnu posjetu policijskoj postaji.

Na svojoj koži to je u četvrtak osjetio Mario Kolarević. Navijač koji je iz Virovitice potegnuo za Osijek kako bi odgledao utakmicu 2. pretkola Europa lige, sa sobom je ponio sebi blizak instrument – trubu. Kolarević se inače bavi sviranjem na sprovodima, no ovoga puta je želio odsvirati koju veseliju notu te zabaviti gledatelje na istoku. Međutim, da je znao da će svojom glazbom privući “crnilo” te završiti u policijskoj postaji vjerojatno bi dva puta razmislio.

Kako piše SiB.hr, djelatnici MUP-a odlučili su u drugom poluvremenu da je glazbenik odsvirao svoje te ga uputili prema izlazu s tribine. Kolarić se oglušio na njihove želje, a epilog svega je bila ranije spomenuta posjeta te novčana kazna od 2 tisuće kuna te 500 kn sudskih troškova.

Represija je to na koju navijači upozoravaju godinama, no onda se velika većina ismijavala kako se samo traže opravdanja. Polako se od “po život opasnih” baklji, preko policijskih C lista, stiglo do velike opasnosti zvane – truba. Međutim, ona nije ni gorjela, ni letjela u teren, ona je samo svojim zvukom još jednom raskrinkala “najveće probleme u Hrvatskoj”.

Iako je namjera Kolarića bila zamijeniti svoje svakodnevne obaveze, na kraju je sa svojom trubom još jednom sudjelovao na ispraćaju. Ovoga puta slobode…

 

izvor: sportarena.hr

PODIJELI