Foto: Davor Javorović / Pixsell

Dogradonačelnik Osijeka Boris Piližota pozvao je predsjednika HNS-a Davora Šukera da se odrekne statusa počasnog građanina Osijeka ili će on pokrenuti postupak za ukidanje tog statusa, prenosi index.hr

Piližota je kao i svi navijači Osijeka bijesan zbog odluke HNS-a da se zadnje kolo prvenstva odigra bez gledatelja, unatoč tome što je Nacionalni stožer dozvolio prisutnost publike. Osijek u zadnjem kolu dočekuje Lokomotivu, a uspije li pobijediti i uzeti drugo mjesto osigurao bi kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone.

“Ponosan sam na igrače, upravu kluba i sve navijače koji su, svatko iz svog aspekta djelovanja, pokazali što znači predano, pošteno i strastveno graditi jedan od najvećih sportskih uspjeha našeg grada. Međutim, dio naših sugrađana (ili bivših sugrađana) ne dijele iste vrijednosti. Oni koji su mogli učiniti najviše, u ključnim trenucima, svjesno su odlučili baciti klipove pod noge klubu u kojem su napravili prve nogometne korake, gradu u kojem su odrasli i čiji su počasni građani. Posljednja u nizu neprihvatljivih i pristojno rečeno upitnih odluka tiče se zabrane sudjelovanja navijača u posljednjem, odlučujućem kolu prvenstva, unatoč mišljenju epidemiologa i Stožera civilne zaštite koji ne problematiziraju rizik od zaraze uz poštivanje mjera distanciranja koje se mogu provesti na našim stadionima”, rekao je Piližota pa nastavio:

“U ovom trenutku jasno i nedvosmisleno kažem da je dosta! Davor Šuker osoba je koja je počasni građanin Osijeka. Ova činjenica, upravo zbog brojnih objektivnih, ali i moralnih razloga kod mnogih sugrađana izaziva grč u želucu. Grč i nelagodu koju i sam osjećam. Zbog toga pozivam spomenutoga da, ako ima imalo savjesti, makar i u tragovima, prvi puta učini ispravnu stvar za svoj grad i javno se odrekne titule počasnog građanina.

Titula koju je dobio, vjerujem, dodijeljena je u najboljoj vjeri i kao zalog za budućnost. Titula koju je upravo budućnost trebala donekle opravdati, ali se dogodilo suprotno.

Dakle, ako gesta koju predlažem ne rezultira adekvatnim potezom osobe koju spominjem, osobno ću pokrenuti inicijativu da se započne postupak oduzimanja titule počasnog građanina. Barem toliko dugujemo svim poštenim, ponosnim i dostojanstvenim građankama i građanima Osijeka”, završio je Piližota, a njegove riječi prenosi SiB.hr.

PODIJELI