West Ham je danas poražen od ekipe Burnleyja rezultatom 3:0 i to je bila kap koja je prelila čašu navijačima West Ham-a.

Već neko vrijeme se West Hamovi navijači žale na vodstvo kluba i raznim transparentima su iskazivali nezadovoljstvo, no danas su otišli korak dalje.

Naime, navijači su počeli ulaziti na teren nakon što je West Ham primio gol u drugom dijelu, a kapiten Mark Noble se tukao s jednim navijačem i čak ga oborio na travu.

U zadnje vrijeme West Hamovi navijači gaje netrpeljivost prema vodstvu kluba koje iskazuju raznim transparentima ali danas više nisu mogli izdržati.
Nakon što je West Ham primio gol u drugom poluvremenu, navijači su počeli da ulaze na teren, a kapiten Mark Noble je došao u sukob sa jednim od tifosa te ga oborio na travu.

Navijači su pokušali napasti osobe iz vodstva kluba, Davida Sullivana i Davida Golda, kojima je policija dala savjet da napuste stadion. Oni su to i učinili, a kultni engleski klub West Ham je ovim porazom došao u situaciju da se ozbiljno brine za opstanak u Engleskoj elitnoj fudblaskoj ligi.

Popularni Čekićari nakon 30 kola imaju samo 30 bodova, tri više od Crystal Palacea i Stokea, timova na dnu tabele iz tzv. “opasne zone”.

(Balkanskinavijaci.com)