Kako navode češki mediji najmanje jedan navijač Engleske je povrijeđen, a policija je uhapsila ukupno 31 osobu nakon sukoba navijača i policije u Pragu u petak navečer.

Navijači reprezentacije Engleske su bacali flaše, a češka policija u punoj opremi je odgovorila omamljujućim granatama. Na ulici je bilo krvi gdje je jedan muškarac ležao, a kasnije mu je ukazana pomoć u vozilu hitne pomoći.

Nekolicina uhapšenih je policijskim kombijima prevezena u pritvor. Od 31 uhapšene osobe 14 je stranaca. Obje grupe su privedene zbog incidenata u dva bara.

Kompletna situacija se odvijala uoči utakmice Engleske i Češke, a susret je domaća reprezentacija riješila u svoju korist rezultatom 2:1. Bio je ovo prvi poraz u kvalifikacijama za Engleze u posljednjih 10 godina.

Navijači iz Engleske su se okupljali i konzumirali alkohol prije utamice, a policija ih je upozorila da uklone zastave sa zgrada. Potom su prema policiji poletjele flaše, a nakon upozorenja da poštuju zakon te da su pirotehnika i maske na licu zabranjeni, uslijedio je žestok sukob.

PODIJELI